29 / 03 / 2024

EVA Gayrimenkul, uluslararası yetkinlik belgesi aldı

EVA Gayrimenkul, uluslararası yetkinlik belgesi aldı

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.şž., son aldığı uluslararası belge ile sektöründe üç lisansa sahip Türkiye 'nin şu an için ilk ve tek Gayrimenkul Değerleme Firması unvanına sahip oldu



Lisansı ispat eden belge İngiliz Kraliyet Ailesi Tescil ve Lisans Kurumu, Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) tarafından şirketin uzmanlarının sınavdan geçirilerek sertifika alması ve sertifikalı uzmanların yönetimini oluşturduğu şirketlerin bir dizi inceleme sonrasında veriliyor.   Değerleme konusunda uluslararası yetkinlik belgesini alan ilk   Türk şirketi,   EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık   oldu.

Gayrimenkul değerleme sektörün en eski ve uzman isimlerinin Ekim 2008 ' de   kurduğu   EVA Gayrimenkul Değerleme, 2009 yılı başında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilen “Değerleme şžirketleri ” listesine girmişti.   2011 yılı başında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)   tarafından finans kurumlarına,   “gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule   bağlı hak ve faydaların değerlemesi ” hizmet verme yetkisine sahip şirketler listesine kabul edilen EVA,   son aldığı RICS Lisansı ile uluslararası kabul gören onaylı değerleme şirketi statüsüne yükseldi.

EVA Değerleme, gayrimenkul ve makine parkı değerleme, gayrimenkul projelerinde fizibilite, şerefiyelendirme, yer seçimi analiz, çalışmaları yapmakta, en iyi ve en verimli kullanım etütleri hazırlamakta, finansal kurumlar için yatırım ilerleme raporları hizmetleri vermektedir.

Değerleme sektörü 2001 senesinde Sermaye Piyasası Kurulunun düzenlemeleri ile ekonomik hayatımıza girmiş ve ipotekli konut finansmanı kanunu ile meslek olarak tanınmış durumdadır. Sektörün büyüklüğünün 100 Milyon USD 'ın üzerinde olduğu ve her geçen sene bir önceki yıla göre büyüdüğü biliniyor.


Geri Dön