23 / 04 / 2024

Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2022? Zamlı evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2022? Zamlı evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşının yapılan yeni zamla birlikte ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte 2022 evde bakım maaşına dair detaylar!



EVDE BAKIM MAAŞI NE KADARDI?

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen kişiler için aylık 2 bin 354 TL ödeme yapıldığını yineleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL evde bakım yardımını 15 Mayıs'tan itibaren hesaplara yatırmaya başlıyoruz. Bu ay 543 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanacak." şeklinde konuşmuştu.

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını geçtiğimiz gün açıkladı. Yeni asgari ücrete yüzde 30 oranında zam gelerek 5 bin 500 lira oldu.

2022 TEMMUZ EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Önceki günlerde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalar yapılmıştı. Yapılan açıklamaya göre zamlı memur maaşlarının, yaşlı ve engelli aylıklarının bayramdan önce ödeneceği açıklanmıştı. Bu açıklamaya göre 9 Temmuz günü başlayacak bayramdan önce evde bakım maaşları hesaplara geçmiş olacak. Asgari ücret ek zammı sonrası ise evde bakım maaşında da artış bekleniyor. Henüz artış oranı netlik kazanmadığı için evde bakım maaşına dair detayları veremiyoruz. Yeni bir gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

2022 TEMMUZ İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

2022 Temmuz asgari ücret yapılan ara zamdan sonra yüzde 30 oranında zam geldi. Asgari ücret 5 bin 500 TL’ye yükseldi. Yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı en düşük 2561 lira, en yüksek de 5123 lira olarak ödenecek. İşsizlik maaşından yüzde 0.00759 oranında da damga vergisi kesintisi yapılır.

2022 emekli maaşı hesaplama! Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım 2022?

2022 Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar? Temmuz ayı kira artış oranı kaç TL oldu?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 3 Temmuz Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön