19 / 04 / 2024

Evi olmayana TOKİ'den Ekim ayı fırsatı!

Evi olmayana TOKİ'den Ekim ayı fırsatı!

TOKİ, yurdun birçok farklı bölgesinde konut yapımına son sürat devam ediyor. Her bütçeye özel konutların fiyatı 50 bin TL'den başlıyor. İşte kira öder gibi alınabilecek konutlar...



 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ekim ayı itibarıyla 5 bin 73 konutu satışa çıkardı. 35 ilde hayata geçirilen konutlar özellikle dar gelirli, engelli ve emekli vatandaşlar için önemli bir fırsat da sunuyor. Posta gazetesinde yer alan habere göre, evlerin taksidi bu gruptaki vatandaşların bütçesine uygun olarak 167 TL'den başlıyor. Konut fiyatları ise 50 bin TL'ye kadar düşüyor.

İKAMET ŞARTI

Konut sahibi olmak için başvuranları bazı şartlar bulunuyor. Buna göre; alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalayanlar evlerini borçları bitene kadar devredemiyorlar. Ayrıca, satın alınan konutta, borç bitene kadar alıcının veya ailesinin ikamet etmesi şartı da aranıyor. Eğer konutta ikamet edilmediği tespit edilirse sözleşme feshedilebiliyor.

Evi olmayana TOKİ den Ekim ayı fırsatı!

GELİR HESABI

1 oda 1 salondan, 4 oda 1 salona kadar farklı konut seçeneklerinin yer aldığı projelere başvurmak isteyenlerin aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 lira olması gerekiyor. Konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapılması gerektiğini söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan da “Vatandaşlarımız diğer detayları ‘444 86 54’ numaralı ALO  TOKİ  hattından öğrenebilir” dedi.

TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur? İşte başvuru şartları!

TOKİ'den 248 TL taksitle konut fırsatı!

TOKİ 24 ildeki 111 arsayı satışa çıkarıyor!


Geri Dön