26 / 04 / 2024

Evim Evindir Van, kampanyası bakanlık projesi oldu!

Evim Evindir Van, kampanyası bakanlık projesi oldu!

Gazetecilerin başlattığı 'Evim Evindir Van' kampanyası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonu altına girdi.Bakanlık, talepleri toplamak ve değerlendirmek için Ankara ve Van'da birer merkez oluşturacak



Yapılan başvurular tek tek incelenecek, ailelerle görüşmeler yapılacak. Uygun bulunması halinde depremzede aileler, hızlı bir şekilde gönüllü evlerine yerleştirilecek.

Gazeteci Ahmet Tezcan ve Kanal 7 spikeri Erhan Çelik'in depremin hemen ardından başlattığı kampanyayla ilgili İstanbul Valiliği, ilk etapta 60 aileyi getirmek için ön hazırlıkları tamamladı. 5 kişilik bir ailenin İstanbul'a getirilerek Kartal'da bir eve yerleştirildiğini söyleyen Ahmet Tezcan, "Kanser hastası bir kadın, 3 çocuk ve 85 yaşında bir babaanne. Bir hayırseverimiz, oğlu için yaptırdığı evi boşaltıp onlara verdi.'' diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, bu konuyla ilgili koordinatör olarak görevlendirdiği, daha önce Van'da 7 yıl vali yardımcılığı yapan Ömer Özcan da çalışmaları takip için bölgede bulunuyor. Kampanyaya katılmak isteyen gönüllüler bundan sonra bakanlığa başvuracak. Bakanlık görevlileri, gönüllülerin hepsiyle tek tek görüşecek ve evleri de görecek. O evler eşyalıysa eşya envanteri çıkarılacak, kaç kişilik aileyi barındırabileceği hesaplanacak. Çevredeki okul ve hastane gibi temel kurumların durumuyla ilgili çalışmalar da yapılacak. Bu şekilde bir veri tabanı oluşturulacak. Sonrasında aileler hızlı bir şekilde gönüllü evlerine yerleştirilecek.

Zaman


Geri Dön