29 / 03 / 2024

Evim Mağdurları Ankara'da!

Evim Mağdurları Ankara'da!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları Ankara'da İyi Parti, Gelecek Partisi, Zafer Partisi ve Kamu Denetçiliği Kurumu'yla görüştü.



Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları sorunlarına Ankara'da çözüm aradı. Türkiye'nin dört bir yanında eylem yapan Evim Mağdurları Ankara'da İyi Parti, Gelecek Partisi, Zafer Partisi ve Kamu Denetçiliği Kurumu'yla görüştü. 

Mağdurlar daha önce de İstanbul, Trabzon, Konya, Bursa, Gaziantep'te yaptıkları eylemlerle sosyal medya sitesi Twitter'da da altı saat gündemde kalmışlardı. "54 Bin Evim Mağduru Tek Ses Tek Yürek" sloganıyla yola çıkan mağdurlar seslerini yetkililere duyurmak istiyor.

Evim Mağdurları gerçekleştirdikleri görüşmelerde, tasfiye sürecinin şeffaf ve bilgilendirme yapılarak ve kendilerinin de tasfiye sürecinde yer almasını talep etti. 

Evim Mağdurları Ankara da!

Halk arasında faizsiz konut ve taşıt edindirme platformu olarak bilinen toplam 35 tasarruf finansman şirketinden 21 tanesi geçtiğimiz Temmuz ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tasfiye edilmişti. Halk arasında 'Evim' şeklinde bilinen şirketlere para yatıranlar da mağduriyet yaşamıştı.

 

Evim Mağdurları Ankara da!

Tasfiye edilen şirketlerin isimleri şu şekilde: Vizyonevim, Varlıkevim, Gelecek Tasarruf, Finansevim, İstek Evim, İhtiyaçevim, İktisatevim, Doğruevim, Birikimevim, Hedefevim,Yaşamevim, HH Aydın Yatırım Holding A.Ş, İkizlerevim, Destekevim, Gerçekevim, Birlikbirikim Gayrimenkul, Değer Tasarruf, Önceevim, Morevim Tasarruf, Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul Pazarlama A.Ş.

 


Mağdurlar ne talep ediyor?

1. Alınan tasfiye kararı üyelerin bilgisi dahilinde şeffaf bir biçimde sürdürülmeli gereği ivedilikle yerine getirilmeli.
2. TMSF kurumu şirketlerin mali yapılarını inceleme sürecini sonuçlandırmalı.
3. Devletimiz alınan tasfiye kararı gereği mağdur üyelerin birikimlerini garanti altına almalı.
4. Tasfiyesine karar verilen şirketlerin üzerine kayıtlı üyelere ait birikimler geciktirilmeden tamamıyla eksiksiz ödemeli.
5. Tasfiye çalışmalarının gecikmesi ve zaman alması nedeniyle üyelerin kaybının telafisi bakımından devlet nezdinde gerekirse yasal düzenleme yapılması.
6. Bu süreçlerin T.B.M.M içerisinde bir araştırma komisyonu nezaretinde hak mahrumiyetleri yaşanmaması adına yapılmalı.     
 

Evim Mağdurları'ndan Türkiye'nin dört bir yanında eylem!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön