23 / 04 / 2024

 Evim Mağdurları Ankara'ya gidiyor!

 Evim Mağdurları Ankara'ya gidiyor!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları bugün Ankara'ya gidiyor...



Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri bugün başkent Ankara'ya gidiyor. Türkiye'nin dört bir yanında yeni eylemler yapan mağdurlar İstanbul, Trabzon, Konya, Bursa, Gaziantep'te yaptıkları eylemlerle sosyal medya sitesi Twitter'da da altı saat gündemde kalmışlardı. 

Bugün başkent Ankara'ya giden Evim Mağdurları Kamu Denetçiliği Kurumu'yla görüşecek. "54 Bin Evim Mağduru Tek Ses Tek Yürek" sloganıyla yola çıkan mağdurlar seslerini yetkililere duyurmak istiyor.

 Evim Mağdurları Ankara ya gidiyor!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme platformu şeklinde bilinen toplam 35 tasarruf finansman şirketinden 21 tanesi Temmuz 2021'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tasfiye edilmişti. Halk arasında 'Evim' şeklinde bilinen şirketlere para yatıranlar da mağduriyet yaşamıştı.

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları alamayan mağdurların sayısı 54 bine ulaştı. Geçtiğimiz aylarda Maçka Demokrasi Parkı'nda bir araya gelerek bir basın açıklaması yapan 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

 Evim Mağdurları Ankara ya gidiyor!

Seslerini duyurmak ve paralarını geri almak isteyen Evim Mağdurları Platformu'nun açıklamasında "Düzenlemenin üzerinden aylar geçti ve biz helal rızkına, haram olan faiz illetini katmak istemeyen, kendi değerlerine sahip çıkmak için uğraşan, çoluk çocuğuna helal lokma ile bir şeyler vermek derdinde olan vatandaşlar düşünülmeden, devlet yönetimi tarafından yapılan bu faizsiz finans sistemi düzenlemesi ile mağdur edilmiş olduk. Devletimizden beklentimiz, bizleri BDDK VE TMSF'nin insafına bırakıp alın terimizin; helal lokmamızın yok edilmesine göz yummasın. Kurumlara, insan hak ve onurunun korunması hususunda verilecek her türlü talimat tasfiye sürecini yöneten ve bizim mağduriyetimize göz yuman BDDK ve TMSF üzerinde olumlu etki yapacağı kanaatindeyiz" ifadeleri yer aldı.

Tasfiye edilen şirketlerin isimleri şu şekilde: Vizyonevim, Varlıkevim, Gelecek Tasarruf, Finansevim, İstek Evim, İhtiyaçevim, İktisatevim, Doğruevim, Birikimevim, Hedefevim,Yaşamevim, HH Aydın Yatırım Holding A.Ş, İkizlerevim, Destekevim, Gerçekevim, Birlikbirikim Gayrimenkul, Değer Tasarruf, Önceevim, Morevim Tasarruf, Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul Pazarlama A.Ş.


Evim Mağdurları'ndan Türkiye'nin dört bir yanında eylem!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön