20 / 04 / 2024

Konut mağdurları Ankara'ya gidiyor!

Konut mağdurları Ankara'ya gidiyor!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağduru Ankara’ya gidiyor. Mağdurlar kurulan komisyona destek vermek için Tüm Parti Genel başkanları, Adalet Komisyonu ve Alt Komisyon üyeleri ile görüşecek.



Başlarını sokacak bir ev alma hayaliyle biriktirdikleri paraları inşaat firmalarına kaptıran binlerce konut mağduru Ankara'ya gidiyor.  Konut mağdurları kurulan komisyona destek vermek için Tüm Parti Genel başkanları, Adalet Komisyonu ve Alt Komisyon üyeleri ile görüşecek.

4 Şubat tarihinde Ankara'ya ulaşacak olan mağdurlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, HDP Milletvekili Hüda Kaya, CHP Milletvekili Ulaş Karasu, CHP Milletvekili Özcan Purçu, İyi Parti Milletvekili Ümit Beyaz ve komisyon üyeleri ile görüşecek. Mağdurlar komisyon için destek isteyecek ve istek taleplerini bildirecek. 

Sayısı 100 bini aşan mağdurlar geçtiğimiz yıl Kasım ayında İstanbul'dan yola çıkarak Ankara'ya ulaşmış ve taleplerini iletmişti. 

İstanbul’da mağduriyet yaşanan projeler şu şekilde; Samsun Tower, Bulut İnşaat, Yeşil İnşaat, Osmanlı İnşaat,  Makromtek, Fi-Side, Ukra İnşaat, Caprice Gold, Garanti Koza, Dumankaya Modern, Has İnşaat, Yaşam Merkezi, Acunkent ve Tac Mahal.

Konut mağduriyeti TBMM gündemine taşınmıştı

Konut alma hayaliyle biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağdurunun sorunları geçtiğimiz günlerde Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, TBMM’ye sunduğu önergede, söz konusu sorunun araştırılmasını talep etmişti.

Yüzbinlerce vatandaşın mağduriyetini Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz konunun araştırılması için TBMM Başkanlığı’na bir önerge verdi. Verilen önergede "Barınma hakkı, temel hak ve özgürlükler kapsamında ele alınmalı ve bu yaklaşımla çözüm yolları aranmalıdır. Türkiye genelinde tamamlanamayan mesken inşaat ve projeleri nedeniyle oluşan konut mağduriyetlerinin boyutlarının belirlenmesi, sorunların tespit edilmesi ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı. 

Konut mağdurları Ankara ya gidiyor!

Neler olmuştu?

2011'de inşaatına başlanan ve 4 bin vatandaşın etkilendiği Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyonla TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt ilçesi konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Mağdurlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti.

Konut mağduriyeti TBMM gündeminde!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön