24 / 04 / 2024

Evim mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le görüştü!

Evim mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le görüştü!

Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le bir araya geldi.



Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le görüştü. Sorunlarına çözüm arayan mağdurlar  Kahramanmaraş İl Başkanı Görgel'e yaşadıkları mağduriyetlerle ilgili önemli bilgiler verdi.

Yaşadıkları mağduriyetlerin giderilebilmesi için tasfiye edilen firmaların mal varlıklarının satılarak paralarının ödenmesi gerektiğini söyleyen mağdurlar, tasfiye edilen şirketlerin sözleşmelerinin başka bir tasarruf finansman şirketine devredilmesi gerektiğini belirtti. Devletin olaya el attığını anlatan mağdurlar, 54 bine ulaşan mağdur sayısına dikkat çekti. 

Evim mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel le görüştü!

Fırat Görgel'den mağdurlara yeşil ışık

Gerçekleştirilen görüşmede Evim Mağdurları'nın yüreğine su serpen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileriyle konuyu görüşeceğini söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le bir araya gelen Evim Mağdurları daha önce de Türkiye'nin dört bir yanında eylem yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde Şişli'de yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde toplanarak bir protesto gösterisi gerçekleştiren Evim Mağdurları ayrıca İstanbul, Konya, Trabzon, Bursa, Gaziantep'te yaptıkları eylemlerle sosyal medya sitesi Twitter'da da altı saat gündemde kalmışlardı. 

Evim mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel le görüştü!

"54 Bin Evim Mağduru Tek Ses Tek Yürek" sloganıyla yollara düşen 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri geçtiğimiz Ekim ayında da başkent Ankara'ya giderek Kamu Denetçiliği Kurumu'yla görüşmüştü.

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme platformu olarak bilinen toplam 35 tasarruf finansman şirketinden 21'i geçtiğimiz Temmuz ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tasfiye edilmişti. 

Evim mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel le görüştü!

6 şirket daha devrolmuştu

Geçtiğimiz aylarda önemli bir açıklama yapan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 6 şirketin daha devrolduğunu açıklamıştı. Yapılan açıklamada BDDK ve TMSF'nin dört aydır yaptıkları çalışmalar sonucunda tasarruf finansman şirketlerinin yaptığı uzun vadeli sözleşmeler nedeniyle tasfiye sürecinin 10 seneyi aşması beklendiğinden faaliyetlerini sürdüren iki şirketin taleplerinin kabul edildiği bildirilerek, "Buna göre, tasfiye halindeki 21 şirketten 6 şirketin sözleşmeleri, Katılım Evim ve İmece Evim’e devredilecektir." ifadeleri yer aldı.

Tasarruf finansman şirketlerine kaptırdıkları paraları alamayan Evim Mağdurları'nın sayısı 54 bin şeklinde  biliniyor. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri seslerini yetkililere duyurmak istiyor.

Evim mağdurları TMSF önünde eylem yaptı!

BDDK ve TMSF'den açıklama: 6 şirket daha devroldu!

Tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön