25 / 04 / 2024

Evim Mağdurları AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak!

Evim Mağdurları AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak!

21 faizsiz konut şirketinin mağdurları 19 Aralık tarihinde AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak.



Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları  AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak. "Paralarımız pul oldu ama yok olmasına izin vermeyeceğiz" sloganıyla yollara düşen mağdurlar geçtiğimiz ay da Şişli'de yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde eylem yapmıştı. 

TMSF'den olumlu bir yanıt alamayan Evim Mağdurları 19 Aralık 2021 tarihinde saat 12:00'de AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak.

Evim Mağdurları AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak!

Evlerine ya da paralarına kavuşmak isteyen Evim Mağdurları daha önce İstanbul, Konya, Trabzon, Bursa, Gaziantep'te yaptıkları eylemlerle sosyal medya sitesi Twitter'da da altı saat gündemde kalmışlardı. 

Seslerini duyurmak isteyen 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri geçtiğimiz Ekim ayında başkent Ankara'ya giderek Kamu Denetçiliği Kurumu'yla bir araya gelmişti. Mağdurlar daha sonra AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le görüşerek dertlerini anlattı.

Evim Mağdurları AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak!

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme platformu şeklinde bilinen toplamda 35 tasarruf finansman şirketinden 21 tanesi geçtiğimiz Temmuz ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tasfiye edilmişti. 

6 şirket daha devrolmuştu

Geçtiğimiz aylarda sık sık gündeme gelen Tasarruf Finansman Şirketleri ile ilgili bir açıklama yapan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 6 şirketin daha devrolduğunu bildirmişti. Yapılan resmi açıklamada BDDK ve TMSF'nin dört aydır yaptıkları çalışmalar sonucunda tasarruf finansman şirketlerinin yaptığı uzun vadeli sözleşmeler sebebiyle tasfiye sürecinin 10 seneyi aşması beklendiğinden faaliyetlerine devam eden iki şirketin daha taleplerinin kabul edildiği bildirilerek, "Buna göre, tasfiye halindeki 21 şirketten 6 şirketin sözleşmeleri, Katılım Evim ve İmece Evim’e devredilecektir." ifadeleri yer aldı.

Evim Mağdurları AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları alamayan mağdurların sayısı 54 bin olarak biliniyor. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri seslerini yetkililere duyurmak istiyor.

Evim mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le görüştü!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön