29 / 03 / 2024

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den Tunç Soyer'e 'proje' yanıtı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den Tunç Soyer'e 'proje' yanıtı!

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'deki yatırımlarla ilgili yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ankara'da Cumhurbaşkanımızın imzasında bekleyen tek bir projesi yoktur." dedi.



AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli,  İzmir'deki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ali Sürekli,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Buca-Otogar Bağlantı Yolu Tünelleri inşaatının Buca'daki tünel girişi önünde basın mensuplarınaprojenin ilk olarak 2015'te gündeme geldiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 2017 yılında ihalesi gerçekleştirilen proje dahilinde toplamda 7,4 kilometre bağlantı yolu, 2,5 kilometre 2 tüp tünel ve viyadük planlandığını dile getiren Ali Sürekli, "2019'da firmalar hak edişler ödenmediği için sözleşmeyi feshetti. Başkan (Tunç Soyer) göreve geldiğinde 'en kısa sürede ihalesini yapacağız' dedi. İzmirli mağdur oldu, 6 ay önce bir ihale yapıldı, 25 firma katıldı. Bu ihaleyle ilgisi ses seda yok. 7 yıl geçti 50 metre tüp yapıldı. Proje aslında olduğu yerde duruyor." şeklinde konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli den Tunç Soyer e proje yanıtı!

Yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarına ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydeden Ali Sürekli, şöyle konuştu:

"İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ankara'da Cumhurbaşkanımızın imzasında bekleyen tek bir projesi yoktur. İşler takip ister. Kendileri takip etmeyip mazeret üreteceklerse bize getirsinler biz takip edelim. Bu projenin bedeli 155 milyon lira. Gecikmeden dolayı belki 1 milyar lirayı geçecek. Bu gecikmenin yükünü İzmirliler çekiyor. 2017 yılında ihale yapıldı. Elinizden tutan mı vardı. 2019'da şartlar iyiydi hemen ihale yapacağız dediniz niye yapmadınız? Sonra isyan ediyorlar. 'Yapılamaz' diyorlar. Tamamen algı yapıyorlar. İzmirliler bu algı oyununa gelmesin."

Geçtiğimiz günlerde temel atma töreni gerçekleştirilen ve sık sık gündeme gelen Buca Metrosu'nun yatırım programına alınması için destek verdiklerini de kaydeden Ali Sürekli konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:  "Metro ihalesi, 529 milyon lira fazla fiyat veren 2. firmaya verildi. Projede 529 milyon liralık bir zarar var. Kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmadı. Kamu vicdanı zedelenmiş, projeye gölge düşmüştür, takdir İzmirli vatandaşlarımızındır."

İzmir trafiğini rahatlatacak Buca Metrosu geliyor! Temelini Kılıçdaroğlu atacak!

Ekrem İmamoğlu'ndan Buca Metrosu açıklaması!  


Geri Dön