28 / 03 / 2024

AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Sürekli'den metro açıklaması: CHP'de yine zarar ziyan!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Sürekli'den metro açıklaması: CHP'de yine zarar ziyan!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Buca metrosu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilen o açıklamalar...



AK Parti  İzmir  İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Buca metrosu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ali Sürekli son zamanlarda sık sık gündeme gelen Buca metrosu ile ilgili olarak, "CHP'de yine zarar ziyan, yine yalan dolan. Buca Metrosu ihalesindeki şaibeyle ilgili tek bir açıklama yapmayan Tunç Soyer, temel atma töreninde bildik algı yönetme taktiklerini sergilemiştir." şeklinde konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Sürekli den metro açıklaması: CHP de yine zarar ziyan!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, hükümete yönelik eleştirileri ile ilgili olarak şöyle konuştu: "CHP'de yine zarar ziyan, yine yalan dolan. Buca Metrosu ihalesindeki şaibeyle ilgili tek bir açıklama yapmayan Tunç Soyer, temel atma töreninde bildik algı yönetme taktiklerini sergilemiştir. Öncelikle, hükümetin önünü açtığı her işi ve teşekkürlerini kendisine hatırlatmak isteriz. Soyer, Buca Metrosu ve Çiğli Tramvayı için Cumhurbaşkanı'mız ve Ulaştırma Bakanı'mızın desteğini, kendilerine bizzat teşekkür edişini düzenlediği şova kurban etmiştir. Buca Metrosu ihalelerindeki 529 milyonluk kara deliği kapatma çabası, çaresizliğe dönüşmüştür. Deprem konutları kredisi konusunda tutarsız açıklamalarla kendi acizliklerini örtmeye çalışmaktadır ki Cumhurbaşkanı'mızın onayında bekleyen hiçbir kredi sözleşmesi ya da proje yoktur. CHP'li Soyer, vicdanını ve aklının sesini tamamen susturmuştur ve yine yalan söylemiştir. Büyükşehir olarak devletten 2019 yılında 4,5 milyar, 2020'de 5,2 milyar ve 2021'de 7,2 milyar lira katkı payı almışlardır ama 3 yıldır ortaya bir karşılığını koyamamış, bir proje ve yatırım yapamamışlardır. Buca Metrosu da halihazırda Soyer'in değil, önceki dönemin projesidir. Tüm bunlar, aldıkları devlet desteğine rağmen, İzmir'e hizmet etme niyetlerinin gerçekliğini ve bu projelerin akıbetini bugünden belli etmektedir. Açığını, yalanını, karanlığını şovlarla örtmeye çalışarak İzmir'i kandıran bu zihniyetin tutulacak hiçbir yanı kalmamıştır."

Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamaları ile ilgili olarak şunları dile getirdi: ''Tunç Soyer yine apaçık bir şekilde yalan söylüyor. Utanmadan ve kızarmadan. İzmir ile ilgili onay bekleyen hiçbir proje bulunmamakta! Bunu bir sonraki tweetimde kendi ifadesiyle ortaya koyacağım." 

Ekrem İmamoğlu'ndan Buca Metrosu açıklaması!  


Geri Dön