25 / 04 / 2024

Evim mağdurları için yol haritası hazırlandı! İşte 10 adımda yapılacaklar listesi...

Evim mağdurları için yol haritası hazırlandı! İşte 10 adımda yapılacaklar listesi...

Kapatılan ‘evim’ şirketlerindeki 49 bin mağdura müjde geldi. TMSF tarafından organizasyon bedelini yüzde 20’lik kısmının nakit ödeneceği belirtildi. Alacaklılar faaliyet iznine sahip 6 şirkete geçiş yapabilecek...



EVİM MAĞDURLARI İÇİN HAZIRLANAN YOL HARİTASI 

1-Tasfiye sürecindeki şirketin "tasarruf dönemi"ndeki tasarruf finansman sözleşmelerini devralmaya istekli şirketler, TMSF'ye başvuracak.

2- TMSF tarafından, sözleşme devralma talebinde bulunan şirket ile ilgili olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) uygun görüş alınacak.

3- BDDK'dan onay geldikten sonra, sözleşmelerin devri için; TMSF, devreden şirket ve devralan şirket arasında devir sözleşmesi imzalanacak. Hangi sözleşmelerin hangi şirkete devredildiği kamuoyuna duyurulacak.

4- Hukuki süreci devam edenler hariç olmak üzere, "tasarruf dönemi"ndeki tasarruf finansman sözleşmeleri, yani bugüne kadar kendisine ev veya araba teslimatı yapılmamış olanların sözleşmelerinin devir ve teslimi yapılacak.

Evim mağdurları için yol haritası hazırlandı! İşte 10 adımda yapılacaklar listesi...

5- Devralan şirket tarafından, devralınan sözleşmelerin sahiplerine ulaşılarak, sözleşmelerini devam ettirip ettirmeyecekleri öğrenilecek.

6- Sözleşmesini devralan şirkette devam ettirmek isteyen müşterinin, bugüne kadar yatırmış olduğu tasarruf tutarı peşinat kabul edilerek, yeni bir sözleşme imzalanacak. Yeni sözleşmede tutar artırımı olması halinde; müşteri, artırılan tutara tekabül eden organizasyon ücretinin sadece yarısını ödeyecek.

7- Yeni şirkette devam etmek istemeyen müşteri, sözleşme fesih dilekçesini, TMSF'ye değil sözleşmesini devralan şirkete teslim edecek.

8- Feshedilen sözleşmeler, devralan şirket tarafından devreden şirkete iade edilecek.

9- Devralan şirket tarafından değil, devreden şirketin tasfiyesi masası tarafından, en geç bir ay içerisinde, müşterinin yatırmış olduğu tasarruf tutarının tamamı ile organizasyon ücretinin yüzde 20'si tek seferde nakit olarak ödenecek.

10- Organizasyon bedelinin kalan yüzde 80'i ile buna benzer diğer alacak talepleri, devreden şirketin tasfiye masasına, 2004 sayılı İcra Ve İflas Kanununun 206'ncı maddesi kapsamında dördüncü sıra alacağı olarak kaydedilecek.

Binlerce evim mağduru paralarını 1 ay içinde alabilecek!

Binlerce Evim mağduruna asgari yüzde 40 şoku!

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

 


Geri Dön