19 / 04 / 2024

Evin emlak değerini artıran 10 ipucu!

Evin emlak değerini artıran 10 ipucu!

Evini satışa çıkaracak mülk sahipleri evinin değerini artırmak istiyor. Satılacak ya da kiralanacak evlerde yapılacak küçük değişiklikler evlerin emlak değerini artıyor.



Evini satmak yada kiraya vermek isteyen ev sahipleri ufak değişikliklerle kolayca alıcı bulurken evinin değerini artırıyor. İşte Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ev satarken dikkat edilmesi gereken, evlerin emlak değerini arttıracak 10 önemli nokta...

10 önemli detay

1 - Bir evi satışa çıkarmadan ya da kiralaya vermeden önce, o evin kimlere hitap ettiğini belirlemek gerekiyor. Belirlenen hedef doğrultusunda alıcı kitleye uygun düzenlemeler yapılabiliyor.

2 - Evi elden çıkarmadan önce yapılacak değişiklikler evin daha yüksek rakama satılmasını sağlayacaktır. Duvarlar yeni boyanmış ya da duvar kağıtlarıyla kaplanmış bir ev daha temiz ve yeni gözükür.

3 - Temizlenmiş bir ev ise her zaman cezbecidir. İnşaat dağınıklığı olan bir ev yerine yeni temizlenmiş, camları ve parkeleri parlatılmış bir ev daha çok ilgi çeker.

4 - Yeni bir ev satın alan vatandaşlar parasının karşılığını almak ister. Bu nedenle evlerdeki ufak tefek sorunlar bile evde tadilat yapılması gerekir.

5 - Farklı dekoratif detaylar dikkat çekerken evlerde doğallıktan fazla uzaklaşmamak müşteri kapasitesini arttırabilir.

6 - Banyosu yeni ve modern olan evler daha çok alıcı çıkacaktır. Yenilenmiş banyolarla hem hijyenik, hem de yeni bir ev algısı yaratabilirsiniz.

7 - Fazla ışık alan bir ev daha ferah ve aydınlık gördüğü için dikkatleri üzerine çeker. Eğer eviniz doğal olarak fazla ışık almayan bir ev ise doğru aydınlatma sayesinde bu sorun çözülebilirsiniz.

8 - Düzgün bir çevre düzenlemesi ve bahçesi bulunan evler daha çok tercih edilir. Göze güzel görünen evlerin değeri de daha da artar.

9 - Eşyalı satılan evler her zaman daha çok ilgi çeker. Sıfır beyaz eşyalarla döşenmiş ya da birkaç ana mobilyası bulunan evlerin satışı daha kolay gerçekleşebilir.

10- Son olarak evin satışa çıkacağı gün temiz görünmesine, güzel kokmasına, iyi havalandırılmış olmasına dikkat edilmesi gerekir.


Geri Dön