26 / 04 / 2024

Evinizi daha dinamik hale getirmenin yolları!

Evinizi daha dinamik hale getirmenin yolları!

Uzman isimler, yaşadığımız alanları daha dinamik hale getirmenin yollarını In Style Home dergisine anlattı



Küçük antreler aynayla genişler
* Evin antre bölümünü yaşam alanlarımıza katabilmek için neler önerirsiniz?
Antreler dışarıdan yeni gelmiş birinin elinde ne varsa bırakıp yaşam alanlarına geçiş yaptığı, ev sahibinin gelen konuklarını karşıladığı küçük mekanlar olarak dikkat çeker. Geniş hacimli evlerde bir konsol, üzerine iki abajur, bir sandık, genişçe bir vazo, gizli portmanto bölümü veya yer varsa bir koltuk ve yan sehpasıyla bu alan değerlendirilebilir. Daha küçük metrekarelerde ise bir küçük dresuar, şık bir şemsiyelik, alanı maksimize eden bir ayna ya da tablo gibi aksesuvarlarla açık renkli ve patine mobilyalar kullanarak mekanı sıcaklaştırmak, geniş göstermek mümkün. Birbirine kontrast renklerin kullanımı da uygun olur.

Moda rüzgarı gelir geçer
* Uzun ömürlü mobilya seçerken nelere dikkat etmeli?
Hem estetik olarak hem de malzeme açısından güzel yaşlanan mobilyalar seçmeye özen göstermek olumlu bir tavırdır. Günlük akımların rüzgarına kapılmak, insanlara çok kısa süreli tatminler verir. Son ayların popüler terimi 'zamansızlık' kavramını, bu yaklaşımın içini boşaltmadan evlerimizde uygulayabilirsek, kendimizi huzurlu hissedeceğimiz bir ortam yaratabiliriz. Kalıcı mobilyalarla kalıcı mekanlar oluşturursak, hem sürekli yeni stiller peşinde koşmaktan kurtuluruz, hem de sürekli yenilik ihtiyacı duymayız. Seçimlerimiz de uzun ömürlü olur.

Duvar kağıdıyla sıradışı banyolar
* Kapısı açık kalan banyoda gözümüze çarpan açıların daha şık görünmesi için ne yapabiliriz?
Bazı projelerde banyo ya da tuvalet, salonun tam karşısında yer alabilir. Bu nedenle buraları standart anlayıştan uzaklaştırarak, salonun şık bir uzantısı olarak değerlendirebiliriz. Bunun için klozet görünür bir noktada olmamalı. Sıradan olmayan bir lavabo, örneğin çanak ya da desenli bir lavabo kullanılabilir. Duvarlar standart seramik dışında güzel bir duvar kağıdı ile kaplanabilir.

Halıda eskitilmiş modelleri tercih edin
* Halıda yaşanmışlık hissi veren parçaları seviyorum ama antika halı almaya bütçem elvermiyor. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?
Son yıllarda dünyada genel trendler, güncel tasarım fikirleriyle görkemli tarihsel detayların harmanlandığı, eskinin değer kazandığı bir çizgide seyrediyor. Doğal olarak, dekorasyonda da bunun izlerini görüyoruz. Bununla birlikte geçmişin atmosferlerini bire bir taklit etmek yerine eskimiş, eskitilmiş parçalarla geçmişe gönderme yapılıyor. Bu da halıda; ısırgan, kenevir, keten gibi güncel malzemelerin, geleneksel desenlerle kullanılması olarak ortaya çıkıyor. Özellikle Ortaçağ'dan günümüze kalan damask desenlere dönüş, halılarda da görülüyor. Bu seçeneklerden biri size uyabilir.

IKEA sitesini yeniledi
Binlerce çeşit mobilya ve ev aksesuvarını düşük fiyata sunan IKEA Türkiye, ürünlerini, yenilenen web sitesi ikea.com.tr ile tüketicilere sunuyor. Site; IKEA ürünlerinin yanı sıra, mağazalarda devam eden kampanyalar ve hizmetler hakkında bilgi veriyor.

Sen iste o pişirsin
Yumurtayı doğru kıvamda pişirmek ustalık ister. Buldumbuldum.com'da satılan 'Dublör Yumurta Zamanlayıcı', bu konuda imdada yetişerek. yumurtanızı istediğiniz kıvamda pişirmenizi sağlıyor. Diğer yumurtalarla kaba giren dublör yumurta, ısıya göre renk değiştirerek istediğiniz kıvam için doğru zamanı söylüyor.

Hem tost hem ızgara için
Artık evinizde kısa sürede ve çok da uğraşmadan yemek yapayieceksiniz. Çünkü bu konuda imdayetişecek yeni bir küçük ev aleti var: Tefal Evidence Izgara ve Tost Makinesi. Bu küçük ama işlevsel alet, şık dizaynıyla da dikkat çekiyor. Tost yapmasının yanı sıra kapaklarının tamamen açılabilme özelliği sayesinde anında ızgaraya dönüşen Tefal Evidence; et, balık ve sebzeleri kokusuz ve tam istenen kıvamda pişirmenizi sağlıyor.
Günaydın


Geri Dön