25 / 04 / 2024

Evler artık böyle kiralanacak: İhaleli kira dönemi

Evler artık böyle kiralanacak: İhaleli kira dönemi

İngiltere’de evler ihale ile kiralanmaya başlandı. Kira bedeline yüksek zam uygulamak isteyen ev sahipleri kiracılara evlerinden çıkması yönünde baskı kuruyor…



İngiltere’de kira bedelleri yükselmeye devam ederken ev bulmakta bir okadar zorlaşıyor.Nedeni ise evleri fahiş fiyattan kiralamak isteyen ev sahipleri ve emlakçılar. Yüksek fiyattan ev kiralamak isteyen mülk sahipleri ve emlakçılar yeni bir yöntem buldu: İhale ile ev kiralamak.

İhale ile kiralanan kiralık daireler nedeniyle çok sayıda insan oturacak ev bulmakta zorluk çekiyor. Londra’da ajanslara yüzlerce soruşturma açıldı.

İngiltere'de kiralık daireler ihale ile verilir hale geldi. Yüksek kiralar nedeniyle bir çok insan için ev aramak yarı zamanlı bir iş haline geldi.

23 yaşındaki Beth Holloway, İngiltere şartlarında ideal bir kiracı. Devamlı bir işi, iyi referansları ve iyi bir geliri var.

'Kırılma noktasına geldik' diyen Holloway, kampanyacıların “kiralama maliyeti krizi” söylediği şeye yakalanmış binlerce kişiden biri. Yüksek talep ve konut eksikliği, yükselen enerji tutarları ve yükselen enflasyonun milyonlarca kişinin faturalara yetişmek için savaşım etmiş olduğu bir zamanda ev sahiplerinin ve acentelerin kiraları üstün dereceli seviyelere yükseltmesine yol açtı.

Evler artık böyle kiralanacak: İhaleli kira dönemi


Geri Dön