29 / 03 / 2024

Evlerde sıcağa karşı yalıtım şart!

Evlerde sıcağa karşı yalıtım şart!

Isı yalıtımının sıcağa karşı önemini vurgulayan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, "Isı yalıtımının soğuktan korunma olarak algılanması da bazı bölgelerde yapılan yalıtımlı bina sayısını azaltıyor" dedi.



Geçtiğimiz hafta içerisinde elektrik kullanımının üst üste rekor seviyeye ulaşması sonrasında yaz aylarında enerji tüketimini ülke genelinde 866.653 M Wh ile yeni bir rekor kırdı. Bu tüketim farkının sebebinin yüksek sıcaklıklarda çok yoğun klima kullanımı, tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik kullanımı ve sanayi bölgelerindeki elektrik tüketimi olduğunu dile getiren XPS İsı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak ve ideal konfor şartlarını sağlamak için en etkin yöntem olduğunu bir kez daha hatırlattı. 


ENERJİ İTHALATÇISIYIZ 

Türkiye'nin enerjisini yüzde 75 oranında ithal ettiğini hatırlatan Eruslu "Gerek yetersiz yalıtım kalınlıkları ve gerekse de yapılan yanlış uygulamalar sonucunda enerjimizi boşa harcıyoruz. Isı yalıtımının sadece soğuktan korunma olarak algılanması da bazı bölgelerde yapılan yalıtımlı bina sayısını azaltıyor. Daima soğutma için kullanılan enerji, ısıtma için kullanılan enerjiden daha fazla maliyetlidir. Özellikle Antalya, İzmir, Muğla gibi güney illerimizde yaz aylarında mekanları soğutmak ve soğuk tutmak için ısı yalıtımına ihtiyaç oldukça fazla" dedi. 


A Gazete


Geri Dön