18 / 04 / 2024

Isınma maliyetinin düşmesi için yalıtım şart!

Isınma maliyetinin düşmesi için yalıtım şart!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Isınma maliyetlerinin düşürülebilmesi için en azından gelecek kışa hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.



XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Isınma maliyetlerinin düşürülebilmesi için en azından gelecek kışa hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün ısı yalıtmısız binalardan kaynaklandığını ve en etkili önlemin ısı yalıtım olduğunun uyarısını bü' kez daha yineledi. 


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'mın konutlarda kullanıldığını ve bu enerjinin yüzde 85'inin ısınma ve soğutma için harcandığını anımsattı. özellikle dondurucu soğuklar yaşanan şu günlerde vatandaşm ısınabilmek için çok yüksek doğalgaz faturaları ile karşı karşıya geleceğini belirten Eruslu, "Isı yalıtımı standartlara uygun ürünler doğru detaylarda doğru işçiliklerle uygulandığında en az yüzde 50 tasarruf sağlıyor.  Şenhirlerarası fark Isınma için harcanan aylık ortalama 200 TL'lik yakıt faturası 100 TL'ye düşüyor. İstanbul'da 100 metrekarelik bü- daire için kış sezonunda yalıtmışız bir binada yıllık ortalama 1.500 TL doğalgaz harcaması gerçekleşü'ken, bu rakam yalıtımlı bü- binada 750 TL'ye düşüyor. Erzurum'da ise yine 100 metrekarelik bü' dairede kış sezonunda ısınma için yapılan toplam doğalgaz harcaması yaklaşık olarak yahtımsız bü' binada 2.500 TL iken, yalıtımlı binada 1.250 TL 'ye düşüyor " dedi. 



Yeni Asır 


Geri Dön