29 / 03 / 2024

Evlerden Evrene Çevre Bilinci projesi sertifika töreni düzenlendi!

Evlerden Evrene Çevre Bilinci projesi sertifika töreni düzenlendi!

Evlerden Evrene Çevre Bilinci projesi sertifika töreni düzenlendi. Zeytinburnu Belediyesinin projesi kapsamında olarak eğitim alarak " çevre koordinatörü " olan ev kadınları, törenle sertifikalarını aldı.



Zeytinburnu Belediyesinin "Evlerden Evrene Çevre Bilinci" projesi kapsamında eğitim alarak "çevre koordinatörü" olan ev kadınları, düzenlenen törenle sertifika aldı.


Yeni Yüzyıl Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen törene katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Danışmanı Zehra Taşkesenlioğlu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Zeytinburnu Belediyesi ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından desteklenen proje hakkında bilgi verdi.


İki yıl sürecek proje kapsamında "çevre koordinatörü" olarak eğitim alan kadınların, 8 hafta içinde yaklaşık 2 bin kadına eğitim vereceğini anlatan Taşkesenlioğlu, projenin sonunda Zeytinburnu'nda yaşayan 5 bin kadının eğitim alacağını kaydetti. 


Kadının, 21. yüzyılda "tüketen" haline geldiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, "Bizim öz değerlerimizde kadın, üretkenliğin simgesidir. Peki üretimi bu kadar iyi gerçekleştiren, yüzyıllardır üretkenliğin adı olan kadını, 21. yüzyılda niye tüketimin lansesi haline getirelim? Öyleyse tüketimin karşısında yeniden elimizdekilerin sahibi olduğumuzu ifade edecek nitelikte kadınlarla bir yolculuğa çıkalım. Evreni kurtaracaksak eğer, aileyi var eden kadından yola çıkalım istedik" dedi.


Projeye destek veren ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer ise vakıf olarak 1991 yılından beri geri kazanım konusunda çalışmalarda bulunduklarını ve 119 belediye ile işbirliği içinde olduklarını söyledi.


Zeytinburnu'nda yaşayan 5 bin kadını kapsayan projenin başarıyla ve ülkeye yayılarak devam etmesi dileğinde bulunan İmer, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Geri kazanım konusunda kamuoyunu doğru olarak bilgilendirmek, okul eğitimleri, çeşitli etkinlik ve kampanyalar yoluyla toplumda bilinç yaratmak olan misyonumuzu yerine getirmeyi sürdüreceğiz."


 


- "Evden ne kadar az çöp çıkarabilirsek o kadar iyi"


Projeye destek veren pop müzik şarkıcısı Zeliha Sunal da projenin bir parçası olduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Benim atık olarak gördüğüm, bir başkası için ham madde, bir başkası için para kazanma aracı, bir başkası için enerji, daha temiz hava, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir alan. Dolayısıyla evden ne kadar az çöp çıkarabilirsek o kadar iyi" diye konuştu.


Sunal, atıl durumda olan tuvalet kağıdı rulosu, cam kavanoz, sos şişesi ve asitli içecek kutularını yeniden değerlendirerek yaptığı yenilenmiş ürünleri törene katılanlara gösterdi. 


Konuşmaların ardından sertifikalarını alan kadınlar hep beraber keplerini havaya attı. Çevre koordinatörü olarak eğitim alan kadınlara ayrıca cep telefonu hediye edildi.


AA


Geri Dön