26 / 04 / 2024

Sivas'ta kentsel dönüşüm imza töreni düzenlendi!

Sivas'ta kentsel dönüşüm imza töreni düzenlendi!

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe güren Esentepe ve Yunus Emre Mahalleleri kentsel dönüşüm projesi imza töreni düzenlendi. İki bakanın katıldığı törende Başkan Aydın'a kentsel dönüşüm yetki belgesi verildi.



Esentepe ve Yunus Emre Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi imza töreni düzenlendi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanı îdris Güllüce'nin katıldığı törende Güllüce'ye "Fahri Hemşehrilik Beratı" verildi. 


Bir süre önce Ankara'ya giderek dört bakanla görüşen Belediye Başkanı Sami Aydın, başkent ziyaretlerinin meyvelerini görmeye başladı. Sivas Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan, Esentepe ve Yunus Emre Mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesinin protokol imza töreni düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezinde düzenlenen programa Çevre ve Şehircilik Bakanı îdris Güllüce, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Konforu yüksek mahallelere ihtiyacımız var Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeni Türkiye'de şehirlerin farklı olması gerektiğinin altını çizdi. Kentlerin depreme dayanıklı altyapılarının olması gerektiğini ifade eden Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün şehirler açısından önemine değindi. 


Bakan Güllüce; "Güvenli şehirlere, binalara, huzurlu mahallelere ve refahı, konforu yüksek mahallelere ihtiyacımız var. Deprem dolayısıyla ihtiyacımız var. 

Depreme karşı kentlerimizin, evlerimizin, sokaklarımızın altyapısının tedbirli, buna uygun teknik donanımda olması lazımdır. Yeni Türkiye'de şehirlerimizin, sokaklarımızın, evlerimizin farklı olması lazımdır" dedi. 

Sivas'ın artık göç alan şehir olacağını düşünüyorum Yeni Türkiye'de Sivas'ın da farklı olması gerektiğini ifade eden Bakan İdris Güllüce; "Aslen Erzurumluyum; ama ben İstanbul milletvekiliyim. Sivas deyince aklımızda hep göç veren şehir olur. Artık Sivas göç veren şehir değil; inşallah Sayın Bakanımızın, vekillerimizin ve hepimizin; beni de az buçuk Sivaslı sayın. 

Omuz omuza verdiğimizde inşallah ben umutluyum, Sivas artık göç alan şehir olacağını düşünüyorum" diye konuştu. 


Avrupa Birliği fonlarından faydalanılacak Kızılırmak Projesiyle ilgili de konuşan Bakan Güllüce; "İPA, bizim Avrupa Birliği fonlarıyla ilgili çalışmalar var. Projeler de var. Sayın Belediye Başkanımızla bu konuda çalışmalar yapılıyor. Güzel şeyler olacak. Kızılırmak kuşak kapatma projesi ve Kızjlırmak'ın kirlenmemesi, oranın güzel hale gelmesiyle ilgili güzel şeyler olacağını satır başıyla söyleyelim" dedi. 


İtibarsızlaştırmaya çalışanlar olacaktır En büyük projesi itibarsızlaştıracağım diye uğraşan bir kesimin her zaman olduğunu kaydeden Güllüce; "Bunlar tarih boyunca da bundan on bin sene sonra da olacak. Bir tane işi vardır. 

İtibarsızlaştırmak. Yarın İdris Güllüce'nin de burada arazisi varmış derlerse hiç şaşırmayın. Belediye Başkanının zaten amcası falan derlerse hiç şaşmayın. Siz öyle olmadığını anlatmaya çalışırsanız enerji kaybedersiniz. Öyle olmadığını biliyorlardır; ama o itibarsızlaştırmayla ilgili bir şeyler yapacaklardır. Varsın onlar bunlarla uğraşsınlar, doğru yolda çalışanların Allah yardımcısı oluyor" diye konuştu. 


Şehirler insanları biçimlendirir Zahmet olmadan rahmet olmaz diyerek sözlerine başlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise; "Kentsel dönüşüm sırasında ola ki biraz da sıkıntıya uğrayabilirsiniz; ama sabreden zafere ulaşır. Sabırla inşallah devam edersek Belediye Bakanımızla birlikte çok daha güzel günler göreceğiz. Daha iyi bir Sivas'a kavuşacağız. Şehir medeniyet demektir. 

Medeniyet denildiğinde ne olması lazım; parkların, otoparkların, spor salonlarının, kültür merkezlerinin, okulların, çocuklar için oyun alanlarının olması lazımdır. 


İnşallah kentsel dönüşüm sağlandığında otoparklarda, yeşil alanlarda, geniş cadde ve bulvarlarımız, çocuklarımız için oyun alanlarımız, spor alanlarımız ve okullar da olacak. Medeniyet şehir demektir. İnsanlar şehirleri inşa eder. Şehirler de insanları biçimlendirir. İnşallah güzel bir Sivas'a, güzel Sivaslılarla birlikte yaşamak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi. 

Kentsel dönüşümle Sivas çok şey kazanacak Sivas için özel bir günün olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Sivas Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın, ise "Bugün Sivas tarihindeki en büyük projenin ilk adımının atıldığı gün. bu projeyle Sivas çok şey kazanacak. Bu projeyle sadece meydan değil, bu projeyle sadece ticaret alanları değil, bu projeyle geniş yollar, bulvarlar değil, bu projeyle kültür alanları, sosyal alanlar, konutlar değil; bunların tamamını ve daha fazlasını bünyesinde barındıran yeni bir şehri inşallah Sivas'ta hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu. 


Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Sivas Belediye Meclisi tarafından alınan kararla "Fahri hemşehrilik beratı" takdim edildi. 


Bakan Güllüce ise Belediye Başkanı Sami Aydın'a kentsel dönüşüm yetki belgesi verdi. Daha sonra Bakan Yılmaz ve Güllüce ile Başkan Aydın, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Esentepe ve Yunus Emre Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm protokolünü imzaladı. 


Sivas Lonca Gazetesi/Yasin Kıras 



Geri Dön