19 / 04 / 2024

Evleri yanan çift için yeni konut inşa ediliyor!

Evleri yanan çift için yeni konut inşa ediliyor!

Antalya'da meydana gelen yangınlar nedeniyle yanan evin bir odasında yaşayan çift için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla yeni ev inşa ediliyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da çıkan yangın nedeniyle evsiz kalan yaşlı çift için yeni konutun temeli hızlı bir şekilde atıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, Manavgat'taki orman yangından etkilenen Karaöz Mahallesi'nde inceleme gerçekleştirdi. Evleri yanan 80 yaşındaki İbrahim ve 70 yaşındaki yatalak eşi Ayşe Deniz ile konuşan Kurum, Deniz çiftinin, yaşamlarını bir bölümü hasar gören bir odada devam ettiğini gözlemlendi. Kurum, çifte "Sizi başka bir yere yerleştirelim." teklifinde bulundu anacak Deniz çifti kabul etmedi.

Bunun üzerine Kurum, hasar tespit çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz ilk olarak Deniz çiftinin evinin inşa edilmesi talimatını verdi. Mahalledeki hasar tespit çalışmalarının hemen sonrasında çiftin yeni evinin temeli atıldı. Kısa sürede tamamlanması planlanan evin 3 odalı müstakil olacağı belirtildi.

Evleri yanan çift için yeni konut inşa ediliyor!

"Devlet olmasaydı biz ne yapacaktık"

İbrahim Deniz, yangın sebebiyle evinin büyük kısmının yandığını söyledi. Yangın esnasında eşini yalnız bırakmadığını vurgulayan Deniz, şunları söyledi: 

"Birisi gelerek 'Amca seni götüreyim.' dedi. 'Yengen var engelli, onu götürün.' dedim. Sonra ben de canımı kurtardım. Her şeyim yandı. Bir oda kaldı. Bakanımız Murat Kurum geldi, gördü. 'Burada yaşanmaz. evini hemen yapalım.' dedi. Sağ olsun hemen de yapılması için çalışma başlatıldı. Allah binlerce kez razı olsun. Başımızdan hiç eksik olmasınlar. Cumhurbaşkanımızı da evim bitince çayımı içmeye bekliyorum. Devlet burada. Devlet olmasaydı biz ne yapacaktık, ne yiyecektik, bu evi kim yapacaktı? Evimizi kısa sürede yapacaklar. Devlete laf ediyorlar. Biz Yörük'üz. Çadırda yatarım ama Cumhurbaşkanımıza, bakanlarıma laf ettirmeyiz. Laf edenler yalan söyler."

Ayşe Deniz de kendisine yardım edenlere teşekkürlerini iletti. 

Antalya'daki konutlar erken teslim edilecek!


 


Geri Dön