24 / 04 / 2024

Evtiko, ilk yurtdışı şubesini Madrid'de açacak!

Evtiko, ilk yurtdışı şubesini Madrid'de açacak!

2016 sonunda, İstanbul'da faaliyete başlayan Evtiko, ilk yurtdışı şubesini Madrid'de açacak. Firma birinci yılını doldururken sektörde benzeri olmayan “iade garantisi” hizmetini sundu.



Evtiko, birinci yılını doldururken sektörde benzeri olmayan “iade garantisi” hizmetini sundu.  2016 yılında Türkiye gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanarak yenilikçi bir bakış açısı getirmek amacıyla İstanbul'da faaliyete başlayan Evtiko,ilk yurt dışı şubesini Madrid'de açmaya hazırlanıyor. 

 

Türkiye'de ev satma deneyimini tümüyle değiştiren Evtiko, emlak sektöründe dönüşümü başlattığı ilk yılını, sektöre yön veren önemli gelişmeleri değerlendirdi ve geleceğe dair hedeflerini paylaştı.

 

Evtiko Kurucusu ve CEO'su Sina Afra şunları söyledi: “Son yıllarda alınan önlemlere rağmen kayıt dışı ekonomi ve gayrimenkul sektörünün en önemli sorunlardan piyasaların tıkanıklığı sürüyor. Biz Evtiko'yla, gayrimenkul sektöründe tüm bu engellerin ortadan kalktığı bir dönüşüm yaratmayı ve gayrimenkul sektörünün ihtiyaç duyduğu hareketliliği ve hızı kazanmasına destek olmayı hedefleyerek yola çıktık. Gelen talepleri kısa sürede değerlendirip evleri satın alarak piyasalardaki tıkanıklığın açılmasına katkıda bulunuyoruz, işlemlerimizi yasal ve mevzuatlara uygun bir biçimde gerçekleştiriyoruz.”

 

Evtiko Avrupa'ya açılıyor 

 

Afra, “Çok yakında şirketimizin Avrupa merkezi Lüksemburg olacak. Kasım 2017'de ise Avrupa'daki ilk şehrimiz olan Madrid'de faaliyete başlıyoruz.  Bunun için gereken ekibi oluşturduk. 2018'de ise ikinci Avrupa şubemizi Milano'da açmayı planlıyoruz" dedi. 


Ortalama 142 günlük satış süreci, Evtiko'da sadece 5 gün Afra sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yıl gibi kısa bir sürede, evini hızlıca satmak isteyenler ve evinin satış fiyatıyla ilgili bilgi almak isteyenler için en güvenilir ve en hızlı cevap alınabilecek ilk adres olduk. Bunu büyük oranda, en fazla 48 saat içinde değerleme yaparak ev sahibine teklif sunmamıza olanak tanıyan güvenilir ve hızlı otomatik değerleme yöntemimize borçluyuz. Ev sahibinin bu teklifi kabul etmesi halindeyse saatler içinde evini satmasını sağlıyoruz. İstanbul'da faaliyete başlayalı yalnızca 12 ay olmasına rağmen şimdiden ekibimizi 20 kişiye çıkardık. Bir yılda 100 işlem gerçekleştirdik. Otomatik değerleme modellerimiz sayesinde geleneksel yöntemlerle ortalama 142 gün süren satış sürecini 5 güne kadar indirdik. Sunduğumuz katma değerli hizmetlerle aldığımız gayrimenkulü taşınmaya hazır hale gelecek şekilde bakımdan geçirerek değerini artırdık. Ayrıca sektörde benzeri olmayan “iade garantisi” hizmetimizle fark yarattık. Bu özellik ile tüketicilere Evtiko'dan satın aldıkları evden memnun kalmamaları durumunda 12 ay içinde sorgusuz sualsiz iade garantisi sunuyoruz.”

 

İlk bir yılda en fazla satış talebi Esenyurt'tan

 

Evtiko'nun 1.000'e yakın emlakçı ve 600 emlak ofisinin dahil olduğu veritabanında, evini satmak isteyenler arasında yapılan değerlendirmede, en fazla satış talebinin yüzde 9 ile Esenyurt'tan, yüzde 4,5'le Beylikdüzü'nden ve yine yüzde 4,5'le Kadıköy'den geldiği ortaya çıktı.


Geri Dön