18 / 04 / 2024

EXPO 2016 Antalya için proje tanıtımları yapıldı!

 EXPO 2016 Antalya için proje tanıtımları yapıldı!

Vali Öztürk, oluşturulan ve yeni geliştirilen projelerin birçoğunun henüz ihalesinin yapılmadığının altını çizerek, "Projeler inşallah yakın bir gelecekte elle tutulur gözle görülür hale getirilecek" dedi




Çalışmalarına hızla devam edilen "Çiçek ve Çocuk" temalı EXP0 2016 Antalya için Harrington Park Resort Otel'de yapılan toplantıda, proje tanıtımları yapıldı. 


EXPO 2016 Antalya'nın 7'inci Konsey toplantısı Harrington Park Resort Otel'de gerçekleştirildi. EXPO alanında uygulanacak kongre merkezi, müze, restoranlar, tuvaletler ve diğeri mimari unsurların görsellerinin sunulduğu toplantıda konuşan Vali Sebahattin Öztürk, "EXPO konseyi şimdiye kadar birçok konuda yönetim kurulunun gücünü aştı. Işık oldu. yol oldıı. destek oldu. Burada jüri üyeleri olan arkadaşlarımız için bundan sonraki aşama için düşüncelerini üretmeye devam etsin diyoruz. Bir sonraki konularda o görüşlerden de yararlanmaya devam edeceğiz" dedi. 


Proje sunumları yapıldı

 Vali Öztürk, oluşturulan ve yeni geliştirilen projelerin birçoğunun henüz ihalesinin yapılmadığının altını çizerek, "Projeler inşallah yakın bir gelecekte elle tutulur gözle görülür hale getirilecek. Yeni projelerimiz de var. bunların hepsi değerlendirmeye alınıyor" yorumunda da bulundu. Toplantıda, EXPO Konseyi Uluslararası Organizasyon Çalışma Grııbıı "Communities in Bloom Projesi" gelişme raporunu Oıta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu sundu. Altyapı Yatırım Çalışma Grubu tarafından hazırlanan "Çocuk Teknoloji Bahçesi" projesinin sunumunu ise Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer gerçekleştirdi. EXPO alanında oluşturulacak teknoloji bahçesiyle çocukların bilim ve teknolojiyi daha iyi öğrenmelerini ve kavramalarını sağlama amacında olduklarını söyledi. 

İlk Engelsiz EXP0' EXPO Konsey Kreatif Grubu'nun hazırladığı Tema Yazılım Projesi'nin sunumunu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Bahadır Kerimoğlu da ana tema "Çiçek ve Çocuk" alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kerimoğlu, ayrıca üniversite bünyesindeki engelsiz kampus projesinden esinlenerek ilk engelsiz EXPO başvurusunun yapıldığı bilgisini duyurdu. Kerimoğlu 'nıın ardından Akdeniz Üniversitesi Engelliler Birim Sorumlusu Sarper Arıkan, engellilere yönelik projeleri ve yazılımları tanıttı. Mimar Halime Özsiit Şenol. EXPO 2016 alanındaki mimari yapılarla ilgili gelinen son aşamaları anlattığı toplantının sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Sekimi Gülay tarafından katılımcılara iftar yemeği verildi.


Antalya Gazete Bir




Geri Dön