25 / 04 / 2024

Expo Turkey by Qatar'da 150 milyonluk gayrimenkul satıldı!

Expo Turkey by Qatar'da 150 milyonluk gayrimenkul satıldı!

17-19 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar fuarında 150 milyon TL’lik gayrimenkul satışı yapıldı. 



112 firmanın katıldığı Expo Turkey by Qatar fuarı, Katar'ın başkenti Doha'da 17-19 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.  Fuar 100 milyon dolarlık ihracat anlaşması ve 150 milyon TL’lik gayrimenkul satışına ev sahipliği yaptı.

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; fuarda  başta gayrimenkul sektörü olmak üzere bilişim, gıda ve yapı malzemesi dahil 7 ana sektörde ihracata yönelik önemli adımlar atıldı. Fuar Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı H.E. Sheikh Ahmed Bin Jassim Al Thani, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından açıldı. 

 

Expo Turkey by Qatar da 150 milyonluk gayrimenkul satıldı!


Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Expo Turkey by Qatar’ın organizatörlüğünü üstlendi. Bu yılki fuarda büyük bir ivme yakalandığını ifade eden Kurt, "Son dönemdeki gelişmeler ışığında Türkiye ve Katar arasındaki diplomatik ve ticari ilişkilerin en üst seviyede ilerlediğini görmek bizi her yıl daha iyisini yapmaya motive ediyor. Fuarımızın ikinci yılında hemen hemen her sektörde muazzam bir iş birliği, yeni yatırım anlaşmaları ve en önemlisi sıcak satışlar gerçekleşti. Expo Turkey By Qatar ile ülkemize büyük bir katma değer sunmanın verdiği mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadık. En önemli hususlardan biri de Türk şirketleri için yeni bir cazibe merkezi haline gelen Katar’da ülkemize yönelik büyük fırsatlar sunuluyor. Son dönemde Katarlı yatırımcıların Türkiye’de yatırım miktarı 20 milyar doları bulmuş durumda. İktisadi ve ticari arenada iki ülke yönetimlerinin birbirine sunduğu teşvik ve destekleri düşündüğümüzde yakın zamanda yaklaşık 5 milyar doları bulacak bir iş hacmiyle Katar, Türk şirketleri için vazgeçilmez bir ticaret kapısı olma özelliği taşıyor. 2. Expo Turkey By Qatar’da ortaya çıkan umut verici tablonun önümüzdeki yılın da Türk şirketlerinin Katarla olan ticaret hacmi açısından çok verimli geçeceğinin bir habercisi olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. 


KATAR Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani, Katar'ın kapısının Türkler'e her zaman açık olduğunu söyledi. Sani, "Türk yatırımcıları bekliyoruz. Sadece 1-2 alanda değil en az 6-7 sektörde ilerleyeceğiz. Ayrıca Türk şirketlerine ayrıcalık tanıyoruz ve bundan sonraki süreçte yeni ayrıcalıklar için değerlendirmeler yapıyoruz." dedi. 

 


Geri Dön