25 / 04 / 2024

Eylül ayında yapı sektörü öncü sektör oldu!

 Eylül ayında yapı sektörü öncü sektör oldu!

Eylül ayında finans, perakende ve yapı sektörü yeni iş fırsatları ile öncü sektörler oldu...



Kariyer.net Eylül ayı İstihdam Endeksi’nde finans, perakende ve yapı sektörleri en çok iş fırsatı sunan sektörler arasında yerini aldı. Yapı sektöründe yurtdışı iş ilanlarında da önemli artışlar gözlenirken;  Afganistan ve Cezayir gibi yeni pazarlardaki istihdam artışı dikkat çekiyor.


Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net, her ay düzenli olarak açıkladığı istihdam endeksi eylül ayı verileri yayınlandı. İstihdam Endeksi eylül ayı verilerine göre finans, perakende ve yapı sektörü en çok iş imkanı sağlayan sektörler arasında yer aldı.


İstihdam Endeksi eylül ayı verilerini yorumlayan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, finans sektöründe yeni iş ilanlarının 2011’e göre yüzde 86 artış gösterdiğini söyledi. Azoz, “Ağustos 2012`ye göre ise yüzde 25 artış görülürken, en çok ilan yayınlanan iş alanları arasında finans, satış, pazarlama, müşteri ilişkileri ve bilgi işlem yer aldı” dedi.


Perakendede istihdam artışı ağustosa göre yüzde 27

Azoz şöyle konuştu:  “Perakende sektöründe en çok satış, pazarlama, müşteri ilişkileri, operasyon ve hizmet alanlarında yeni iş fırsatları göze çarparken, sektörde 2011’e göre yüzde 7 düşüş yaşandı. Ağustos 2012`ye göre ise yüzde 27 artış görüldü. Yapı sektöründe mühendislik, mimarlık, teknik eleman, satış ve tekniker en çok eleman aranan ilk 5 pozisyon oldu. Sektörde 2009’a göre yüzde 143; 2010’a göre yüzde 87, 2011’e göre yüzde 24 artış görülürken, Ağustos 2012`ye göre yüzde 15 artış gerçekleşti.”

 

Eylül ayındaki toplam yeni ilan sayılarının iş günü ortalamasına göre hesaplandığında eylül ayında, ağustos ayına göre yüzde 9 düşüş olduğunu belirten Azoz, “En çok ilan çıkılan 10 pozisyon ise sırasıyla satış uzmanı, mühendis, muhasebe elemanı, tekniker, teknisyen, mağaza müdürü, satış müdürü, sekreter, çağrı merkezi elemanı, yönetici asistanı oldu” diye konuştu.  


Eylül ayındaki yeni ilan sayısı ise ağustos 2012’ye göre yüzde 1 artarken, eylül 2011’e göre yüzde 0,2 düşüş olduğu görülmüştür.

Afganistan ve Cezayir’de yapı sektöründe iş fırsatları

Yapı sektörü istihdam verilerine bakıldığında yurtdışı iş ilanlarındaki artış yaşandığını ifade eden Yusuf Azoz,  özellikle Afganistan ve Cezayir gibi pazarlarda geçen yıla göre önemli istihdam artışı gözlendiğini söyledi. Azoz, “Afganistan’da mühendislik, mimarlık, muhasebe, teknik eleman, hizmet ve kalite en çok eleman aranan iş alanları olurken, inşaat mühendisi, elektrik şantiye şefi, saha mühendisi, depo sorumlusu, elektrik mühendisi, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, kalite kontrol mühendisi, kepçe operatörü, makine mühendisi gibi pozisyonlar da ilk sıralarda yerini aldı” dedi.

 

Yusuf Azoz: “Cezayir de ise en çok eleman aranan iş alanı mühendislik ve mimarlık olurken,  dizayn şefi, endüstri mühendisi, kalite kontrol elemanı, mali işler müdürü, mimar, saha mühendisi, teknik asistan ve yapım müdürü pozisyonlarında eleman ihtiyacı olduğu görüldü.”

Kariyer.net Hakkında

Kurulduğu 1999 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arama ve işe alım süreçlerinde yeni nesil teknolojilerle iş arayanlarla işverenleri internet ortamında bir araya getiriyor. Kariyer.net’in aday veritabanında 16 milyon 300 bin özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 40 binin üzerinde firma, ihtiyaç duyduğu işgücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor.


Bugüne kadar 950 bin kişi Kariyer.net üzerinden iş buldu. Yaygın bir hizmet ağına sahip olan Kariyer.net, İstanbul Merkez ve Yeşilköy satış ofislerinin yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya,  İzmir  ve Samsun’da bulunan 14 satış ofisi ile müşterilerine ve adaylarına hizmet veriyor. Kariyer.net’in en önemli özelliği, teknolojideki her yeniliği hiç zaman kaybetmeden İK’nın kullanımına sunuyor olması. Adayla işvereni en hızlı ve en ekonomik şekilde bir araya getirebilmek için Kariyer.net her geçen gün uygulamalarına yenilerini ekliyor. Hem adayların hem de işverenlerin ihtiyaçlarını çok iyi takip edip bu ihtiyaçlara ürün ve hizmetlerle hemen yanıt veren Kariyer.net böylece yıllardır sektördeki liderliğini koruyor.


Geri Dön