16 / 04 / 2024

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...



Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut satışlarındaki düşüşü kaleme aldı. Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Temmuz’da başlayan daralma, ağustostan sonra eylülde biraz daha hızlanarak sürdü. Geçtiğimiz Cuma günü açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. 

"Konut satışları hem ilk el hem de ikinci el konutlarda azalıyor. Satış şekline göre ise hem ipotekli satışlarda hem de diğer satış yöntemlerinde gerileme var" ifadelerini kullanan H. Bader Arslan, senenin ilk yarısında toplam 726 bin adet konut satıldığına, bu açıdan ilk 6 ayında önceki yıllara göre en fazla konut satışı yapılan dönem olduğuna dikkat çekti. 

Eylül de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor?  

H. Bader Arslan, Temmuz-Ağustos ve Eylül’de yaşanan düşüşe rağmen, 2022'nin ilk 9 ayında 1 milyon 57 bin civarında konut satışı yapıldığını aktardı ve "Bu, şimdiye dek ulaşılan en yüksek ikinci konut satış düzeyi. İlk 9 ay itibarıyla en çok konut satışı 1 milyon 161 bin adet ile 2020’de yapılmıştı" açıklamasında bulundu. 

Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...dı. 


Geri Dön