24 / 04 / 2024

EYT için yeni formüller belli oluyor! EYT ne zaman çıkacak? Bakan Vedat Bilgin’den açıklama geldi

EYT için yeni formüller belli oluyor! EYT ne zaman çıkacak? Bakan Vedat Bilgin’den açıklama geldi

EYT konusu çok uzun zamandır gündemin önde gelen konularından biri olurken, hemen hemen her hafta konu ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Konuyla ilgililer ise son gelişmeleri takip ediyor. İşte EYT ile ilgili son gelişmeler…



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son günlerde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Konu ile alakası bulunan vatandaşlar ise gözü ve kulağını yapılan açıklamalara çevrilmiş durumda. Prim gününü dolduran fakat yaşı sebebiyle emekli olamayan vatandaşlar, EYT ile ilgili son dakika haberlerini yakında takip etmekte. Peki, EYT çıkacak mı? EYT ne zaman çıkar? EYT şartları nedir? EYT kimleri kapsıyor? İşte EYT’de son durum...

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) NEDİR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ismi ile de bilinen EYT, Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağlantılı olarak sigortalı çalışan kişilerin,  emekli olabilmeleri için öne sürülen yaş şartını kastediyor.

Bu sonuca göre; prim ödemelerini ya da sigortalılık süresini tamamlayan kişiler, 1999 yılında çıkarılan yasa ile yaş şartını yerine getirmeyenler emekli hali alamıyor.

EYT ile ilgili çalışmalar, 1999 yılından önce sigorta girişi olanların emekli olup olmamalarıyla ilgili olan yaş koşulunu hedef alıyor.

EYT için yeni formüller belli oluyor! EYT ne zaman çıkacak? Bakan Vedat Bilgin’den açıklama geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön