27 / 04 / 2024

Milyonları ilgilendiren EYT’de sıcak gelişme! Tarih belli oldu

Milyonları ilgilendiren EYT’de sıcak gelişme! Tarih belli oldu

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni formüller aranmaya devam ediliyor. Hükümet tarafından yapılan açıklama da EYT’de “Türkiye modeli” üzerinde durulduğu açıklandı.



Emekli olmak için prim ve gün şartını tamamlayan milyonlarca SSK ve Bağ-Kur'lu vatandaşın gözü çıkacak EYT yasasında. Daha önce yaptığı konuşmada EYT'de 'Türkiye modeli' üzerinde çalışıldığını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sorunların çözüleceğini söyledi.

Bakan Bilgin, EYT’de sorunların çözüldüğünü söyledi ve “Türkiye’nin emekçileri endişe etmesin” dedi.

EYT ile ilgili çalışmalarda sona gelinirken Bakan Bilgin, Aralık ayını işaret etmişti.

MASADA TEK BİR FORMÜL VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’de son durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin, Hollanda ve Almanya modellerinin gerçeği yansıtmadığını ve masada sadece tek bir EYT formülü olduğunu söyledi.

EYT İÇİN TEK FORMÜL NEDİR?

2008 sonrası sigortalı olanlar için hizmet yılı olarak erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi, kadınlarda ise 20 yıllık hizmet süresi ve 7 bin 200 prim günü sayısı aranıyor.

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların yaş koşulunun kaldırılmasıyla ilgili bir formül hayata geçerse erkekler 9 bin günü, kadınlar 7 bin 200 günü tamamladığı takdirde yaşı beklemeden emekli olabilecek.

Milyonları ilgilendiren EYT’de sıcak gelişme! Tarih belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön