26 / 04 / 2024

EYT'de geri sayım başladı! Yaş şartı, BES ve borçlanmaya dikkat! İşte EYT düzenlemesi 8 soruda tüm detaylarıyla...

EYT'de geri sayım başladı! Yaş şartı, BES ve borçlanmaya dikkat! İşte EYT düzenlemesi 8 soruda tüm detaylarıyla...

Milyonlarca sigortalının merakla beklediği EYT düzenlemesi için geri sayım başlamışken, konuya ilişkin bazı soru işaretleri bulunuyor. İşte EYT düzenlemesi ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtları...



Milyonlarca sigortalının merakla beklediği EYT düzenlemesi için geri sayım başlamışken, konuya ilişkin bazı soru işaretleri bulunuyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in daha önce gerçekleştirdiği açıklamalara göre; sigortalılık başlangıcı 8 Eylül 1999 öncesinde olan yaklaşık 4.5 milyon kişi emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin kapsamında yer alacak. 

Bunlardan Haziran 2022 itibarıyla prim gün sayısı ve sigortalılık süresini tamamlayan ve ve yaş şartı kaldırıldığında hemen emekli olabilecek kişi sayısı yaklaşık 1.5 milyon. Her geçen gün, yani yasa çıkana kadar prim ve sigortalılık süresi tamamlandıkça sayının yükselmesi olası görülüyor.

EYT de geri sayım başladı! Yaş şartı, BES ve borçlanmaya dikkat! İşte EYT düzenlemesi 8 soruda tüm detaylarıyla...

Geriye kalanlar da zaman içinde sigortalılık süresi ve prim gün sayısını tamamlayarak emeklilik hakkı elde edecek. EYT’lilerin büyük bölümü SSK primi ödeyen sigortalılardan meydana geliyor. Bunların da yüzde 87’si hala bir işte çalışmakta. 

Posta'da yer alan habere göre; EYT düzenlemesi iş dünyasını da yakından ilgilendiriyor. Çünkü kıdem, işten ayrılmalar, çalışacaksa sigorta primlerinde meydana gelecek yükselişler de bu süreçte konuşulacak ve çözüm aranacak. 

İşte EYT düzenlemesi ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtları...


Geri Dön