26 / 04 / 2024

EYT'liler çifte bayram yaşayacak! O tarihte hesaplara yatıyor

EYT'liler çifte bayram yaşayacak! O tarihte hesaplara yatıyor

EYT düzenlemesinin nihayete ulaşmasının ardından gözler emekli bayram ikramiyelerine çevrildi. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin tarhihini ve zam miktarını merak ediyorsanız detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.



Emeklilik, bir kişinin çalışma hayatı boyunca biriktirdiği sosyal güvenlik primleri veya özel birikimler sayesinde, çalışma hayatından çekilerek emekli aylığı almaya hak kazandığı bir dönemdir.

Emekli olmak için genellikle belirli bir yaşa ve belirli bir prim ödeme süresine sahip olmak gerekiyor. Emeklilik yaşı ülkelere ve ülkelerin sosyal güvenlik sistemlerine göre değişebilir. Ayrıca, emekli olmak için gerekli prim ödeme süresi de ülkelere göre farklılık gösterir.

EYT liler çifte bayram yaşayacak! O tarihte hesaplara yatıyor

MART'TA BAŞVURANLAR NE ZAMAN MAAŞ ALACAK?

EYT başvuru işlemini Mart ayı içinde yapanların aylıkları 1 Nisan'da başlayacak. EYT'lilerin emekli aylıkları ise yetişmesi halinde 17 Nisan'dan itibaren verilmeye başlanacakken, emekli aylığı ile birlikte bir ödeme daha gerçekleşecek. Peki Mart'ta müracaat eden ne zaman aylık alacak? Aylık nasıl kaç günlük verilecek? Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesini hangi vatandaşlar alacak?

İnsanlar e-Devlet'ten başvurmuşlar birçoğunun değerlendirmede vs. diye şeyler yazıyor. Endişe edecek bir durum yok. Başvurunuzu doğru halde yaptıysanız  Mart'taki başvuru tarihiniz sizi için işlemde. hangi vakitte aylık alacağı şöyle tespit ediliyor. Hangi ay başvuru yapılmışsa ayın kaçı olursa olsun bir sonraki aybaşı itibari ile ylığınız hesaplanıyor. Yani 1 Nisan'dan itibaren aylığınız hesaplanacak yani işlemeye girecek. Ama aylığınızı alacağınız tarih sizin tahsis numaranızın son rakamına göre tespit edilecek. Son rakama göre ayın 17'sinden son gününe kadar emekliler aylık alıyor.

EYT'liler çifte bayram yaşayacak! O tarihte hesaplara yatıyor


Geri Dön