20 / 04 / 2024

EYT'liler dikkat! Maaş, promosyon, kıdem tazminatı... Peş peşe açıklanan bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

EYT'liler dikkat! Maaş, promosyon, kıdem tazminatı... Peş peşe açıklanan bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

Emeklilikte yaşa takılanları (EYT) kapsayan düzenleme için sayılı günler kalırken, milyonlarca vatandaş cebine girecek maaşın da hesabını yapıyor. Peki EYT ile emekli olacakların cebine hangi ödemeler girecek? İşte EYT ile ilgili merak edilen  tüm detaylar ve peş peşe açıklanan son dakika gelişmeler



Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini bekleyen milyonlarca vatandaş emeklilik planlamalarını yapmaya başladı. Düzenlemenin 26 Aralık tarihinde Kabine toplantısının ardından açıklanması bekleniyor. 

Yaş şartının tamamen kalkması halinde EYT'de en önemli konu eksik prim günlerinin doldurulması olacak. Doğum borçlanması yapacaklar izin süresinin hepsi yerine bir bölümünü kullanabilir. 

EYT liler dikkat! Maaş, promosyon, kıdem tazminatı... Peş peşe açıklanan bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

Emeklilikte yaşa takılanları (EYT) kapsayan düzenleme için sayılı günler kalırken, milyonlarca vatandaş cebine girecek maaşın da hesabını yapıyor. 

Şu anda en düşük emekli maaşı 3 bin 500 Türk Lirası olarak ödeniyor. Yani 1 Ocak itibarıyla emekli olacak EYT’liye daha önce asgari ücretten prim ödenmiş olsa bile en az bu miktarda aylık bağlanacak. Söz konusu taban emekli maaşlarında yeni yılla beraber 1.000-1.500 TL civarında seyyanen artış olması da bekleniyor.

Peki EYT ile emekli olacakların cebine hangi ödemeler girecek? İşte EYT ile ilgili merak edilen  tüm detaylar ve peş peşe açıklanan son dakika gelişmeleri...


Geri Dön