27 / 04 / 2024

 EYT’lilere son dakika müjdesi! Bu tarihi not edin, ilk maaşınızı alacaksınız…

 EYT’lilere son dakika müjdesi! Bu tarihi not edin, ilk maaşınızı alacaksınız…

Yaşanan yıkıcı Kahramanmaraş depremlerinin ardından ara verilen meclis çalışmalarının yeniden başlayacağı tarih belli oldu. Görüşülecek gündem maddelerinin ilk sıralarında EYT de var.  Peki EYT’liler ilk maaşını ne zaman alacak? İki tarih telaffuz ediliyor. İşte detaylar…



Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından ara verilen meclis çalışmaları başladığında görüşülecek öncelikli gündem maddelerinden biri de EYT düzenlemesi olacak.  Peki EYT ne zaman çıkacak? EYT’den emekli olanlar ilk maaşını ne zaman alabilecek?

EYT’nin mecliste görüşülmesinin uzaması, yasadan yararlanarak emekli olacak milyonlarca sigortalıda “EYT çıkmayacak mı?”, “EYT’den vazgeçildi mi?” endişelerine neden olmuştu.  EYT şartları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında netliğe kavuşurken, yaş sınırı olmayacağı, sadece prim gün ve sigortalılık yıl şartı ile emekli olunabileceği  belirtildi.

  EYT’lilere son dakika müjdesi! Bu tarihi not edin, ilk maaşınızı alacaksınız…

KOMİSYONDAN GEÇTİ

EYT’de yaşanan son gelişme ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan onaylanarak geçmesi oldu.  Bundan sonraki aşamada ise  kanun teklifi Meclis'te görüşülecek ve  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Bunun için meclisin açılması ve tekrar çalışmalarına başlaması gerekiyor. Daha önce çalışmalara 21 şubat’ta başlanacağı belirtilmişti, ancak bu tarih 28 Şubata çekildi.

Peki EYT çıkacak mı, yoksa EYT’den geri adım mı atılıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön