23 / 04 / 2024

Eyüp Belediyesi'nden Şehir, Kültür ve Estetik semineri!

Eyüp Belediyesi'nden Şehir, Kültür ve Estetik semineri!

Eyüp Belediyesi Genç Akademi tarafından düzenlenen Şehir ve Medeniyet Okulu’nun seminer dizilerinden olan “Şehir, Kültür ve Estetik” konuşmaları 2. haftası da gerçekleşti.




Eyüp Belediyesi Genç Akademi tarafından düzenlenen Şehir ve Medeniyet Okulu’nun seminer dizilerinden olan “Şehir, Kültür ve Estetik” konuşmaları 2. haftasında Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in anlatımılarıyla devam etti. Başkan Yardımcısı Koçer “Eyüp’te Tarihi Dönüşüm” başlığı altında Eyüp Sultan Tarihi Alan Merkez Yönetimi'nin (ESTAM) çalışmalarını anlattı.


Seminer, Eyüp Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Seminerde; Eyüp Sultan’ın tarihi alanının tarihsel ve kültürel birikimi ile tekrar yorumlanarak, İstanbul’un tarihi mirasının daha işlevsel ve maneviyatına uygun şekilde tasarlandığı, ESTAM olarak isimlendirilen dev projenin ayrıntıları ve geleceği hakkında sunumlar gerçekleştirildi.


“EYÜP BİZİM KİMLİĞİMİZİ, GEÇMİŞİMİZİ TEMSİL EDİYOR”


Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, Şehir ve Medeniyet Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmaya öncelikle Eyüp'ün tarihini ve tarihi değerlerini anlatarak, “Eyüp Sultan'ın her bir köşesi ayrı bir kıymet, her bir bölgede ayrı bir yaşanmışlık var. İstanbul'un fethinden sonra ilk müslüman yerleşim Eyüp'tür. Eyüp bizim kimliğimizi, geçmişimizi, birikimimizi temsil eden bir yer” dedi.


Başkan Yardımcısı Koçer, konuşmasında, bu bölgeyle neden ilgilenildiği, neden çalışma yapıldığı konusuna da açıklık getirerek, “Eyüp'te kaotik bir görünüm var, mekanların anlatımı yok. Mekanlar, çevre, sokaklar arasında iletişim yok. Cami ve çevresiyle ilgili yapılması gerekenler var. Ulaşım aksının düzenlenmesi gerekliliği var. Zamanla Eyüp'ün denizle bağlantısı kesilmiş. Şehrin buraya kurulmasının asıl sebebi deniz. Tarihi bir bölge, güzel bir bölge ama koruma yaklaşımları, yönetim yaklaşımları oturmamış. Bu problemlerin çözüme kavuşması lazım, bunun için çalışmalar düzenliyoruz”


“AMACIMIZ, BÖLGENİN TURİSTİK POTANSİYELİNİN GELİŞİMİ”


Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, bir işe girerken cevabının verilmesi gereken bir temel soru olduğunun ve bu sorunun cevabının mutlaka vermiş olunması gerekliliğini vurgulayarak, “Bir iş yaparken 'Niçin yapıyoruz?” diye sormak lazım ve bu sorunun cevabını çok net bilmeniz lazım. Bizim birinci stratejik amacımız, bölgenin turistik potansiyelinin gelişimi. İkincisi Eyüp'te huzur. Buranın esas sahipleri gelen ziyaretçiler. Ziyaretçileri, memnun edecek şeyleri yapmalıyız. Bir işi kimin için yaptığınız çok önemli. Bir işi kendiniz için yaparsınız, kendinizi memnun edecek şeyler yaparsınız. Ama bir başkasına hizmet için yapacaksanız, o zaman kesinlikle müşterinize hitap etmeniz lazım. Esas patronun ziyaretçilerinizin olduğunu kabullenmelisiniz” şeklinde konuştu.



Eyüp Belediyesi



Geri Dön