27 / 04 / 2024

Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz’daki 8 bin 741 metrekarelik araziyi satıyor!

Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz’daki 8 bin 741 metrekarelik araziyi satıyor!

Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz’daki yaklaşık 8 bin 741 metrekare büyüklüğündeki “rezerv yapı” yani yeni konut alanında kalan parselini satışa sunuyor.



Eyüpsultan Belediye Meclisi'nin kasım ayı oturumlarında, belediyeye ait Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi'ndeki 8 bin 741 metrekare büyüklükteki parselin satış yolu değerlendirilmesi teklifi gündeme getirildi.  Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; parsel, kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak için ayrılan “Kemerburgaz rezerv yapı” yani yeni konut alanında yer alıyor.

Satış kararı, AKP grubunun oyları CHP'nin muhalefeti ile meclisten geçti. Satış kararının ardından tartışmalar yaşandı. 

Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz’daki 8 bin 741 metrekarelik araziyi satıyor!

250 BİN METREKARE İÇİN SATIŞ KARARI

Oturumda konuşan Eyüpsultan Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ali Haydar İşkar, meclis gündemine 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra başlayan yeni yönetim döneminde bugüne dek 12 adet satış ve trampa teklifi getirildiğini belirtti. 

Bu satış kararlarının yaklaşık 250 bin metrekare büyüklükte alana denk geldiğini vurgulayan İşkar, “Eyüpsultan tarihinin en yüksek metrekarelik satış yetkisi bu” diye konuştu.

İşkar, parselin rezerv yapı alanında olması sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin alınıp alınmadığı sorusunu yöneltti. 

İşkar “Belediyenin kullanamayacağı alanlar, küçük parseller için olumlu oy verdiğimiz de oldu. Ancak bu parsel 8 bin metrekare. Kemerburgaz bölgesinden belediyenin hizmet alanı kısıtlı ve kiralık binalarda hizmet sunuyoruz. Bölgede spor tesisi, park alanı, havuz ihtiyacı da var. Bu alanı belediyemiz halkın yararına kullansın” diye konuştu. 

Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz’daki 8 bin 741 metrekarelik araziyi satıyor!

“BELEDİYELER SATIŞ YAPAR”

İşkar'ın açıklamalarına ilişkin konuşan AKP'li Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz de “Saklayacak bir şeyimiz yok. Geçen ay bütçe görüşmelerinde de belediye başkanımız ifade etti; belediye ihtiyaç duyduğu dönemlerde bazı parselleri geliştirir ve satar. Önemli olan nasıl yapıldığı. Ayrıca o parselin bitişiğinde İBB'ye ait 15 dönüm yerin satış talebi var, İBB hukuk komisyonuna geldi bekliyor. O zaman İBB o parseli satmasın;  gitsin park, havuz yapsın. Belediyeler ihtiyaç duyduğunda satış yapar. Önemli olan gelecek kaynağın nereye kullanıldığı. Belediye başkanımız kaynakları en doğru şekilde kullanılıyor” açıklamasında bulundu. 

İşkar da “Bu kadar arsa satıldı, ne yaptık bunları? Hangi projede kullanıldı? Kötü yönetilen bir belediye var. Kaynaklar borçlar için kullanılıyor. Halkın ödediği vergilerle hizmetler yerine getiriliyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var burada. Meclisin vicdanına bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Eyüpsultan Belediyesi, eski belediye binasını Hazine'ye devretti!


Geri Dön