19 / 04 / 2024

Eyüpsultan'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Eyüpsultan'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İstanbul Eyüpsultan Belediyesi, ilçe genelinde süresi dolan riskli yapıların yıkım işlemlerine devam ediyor.



Eyüpsultan Belediyesi, ilçede 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Kanunun Uygulama Yönetmeliği uyarınca riskli olarak tespit edilmiş ve süreleri dolmuş riskli yapıların yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Eyüpsultan da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Eyüpsultan Belediyesi'nde yer alan habere göre; kat maliklerinin başvurusu üzerine "riskli yapı" olarak onaylanan binaların 60 gün içerisinde, mülk sahipleri tarafından yıkılması gerekiyor. Mülk sahiplerinin belirtilen tarih içerisinde yıkmaması durumunda yıkım için ek süre tanınıyor. Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında, tahliye ve yıkım için süreler verilmesine karşın, süresi içerisinde maliklerce riskli yapı boşaltılmadığı durumlarda, yapının öncelikle altyapı hizmetleri (elektrik, su, doğalgaz vb.) kesiliyor.Mülki amir tarafından görevlendirilen kolluk kuvveti desteğiyle yediemin oluşturularak belediye tarafından tahliye ediliyor. 


Süresi dolan riskli yapılar hakkında yıkım takvimi oluşturan Eyüpsultan Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında Esentepe Mahallesi Yıldıztabya Alibeyköy Caddesi No:140 ve Göktürk Caddesi No:39 kapı sayılı yerde bulunan metruk yapıları ortadan kaldırdı. 
 

Eyüpsultan'daki riskli yapılar yıkılıyor!


Geri Dön