24 / 04 / 2024

Eyüpsultan'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Eyüpsultan'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İstanbul Eyüpsultan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde riskli yapıların yıkımına devam ediyor.



Eyüpsultan Belediyesi, ilçe genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Eyüpsultan Belediyesi'nde yer alan habere göre; Alibeyköy Güzelce Caddesi No: 7’de bulunan bir binanın daha yakımı gerçekleştirildi.

Vatandaşlara Tebligatlar Yapıldı 

Çalışmalar dahilinde yapıların yasal süreçleri tamamlanmış, tahliye ve yıkıma ilişkin yasal süresi dolmuş yapılarda yaşayan vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Eylül ayı içerisinde pilot uygulama belirlenerek ilk yıkım işlemi gerçekleştirilirken, süresi dolmuş riskli yapılar hakkında yıkım takvimi oluşturuldu.

Eyüpsultan da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

15 adet riskli yapının yıkım işlemi yapılmış oldu 

Yıkım takvimi doğrultusunda Ekim ve Kasım ayları içerisinde 14 adet riskli yapının yıkım işlemi Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla gerçekleşti. Son olarak Alibeyköy’de yıkımı yapılan bina ile 15 riskli yapının yıkımı tamamlandı.

Riskli yapıların tahliye süreci 

Kanunun Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde tahliye ve yıkım için süreler verilmesine karşın, süresi içerisinde maliklerce riskli yapı boşaltılmadığı durumlarda, yapının öncelikle altyapı hizmetleri (elektrik, su, doğalgaz vb.) kesiliyor. Mülki amir tarafından görevlendirilecek kolluk kuvveti desteğiyle yediemin oluşturularak belediye tarafından tahliye ediliyor.

Eyüpsultan da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

"(4) Riskli yapıların tespiti, tahliyesi, yıktırma iş ve işlemlerini engelleyenler hakkında İdarece veya Müdürlükçe tutanak tutulur ve bunlar hakkında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur." hükmü gereği tahliye ve yıkım sürecini engellemeye çalışanlar hakkında tutanak tutularak suç duyurusunda bulunulmakta. Tahliyenin ardından yıkım Belediye tarafından yapılmakta ve tüm bu işlemlerden meydana gelen her türlü maliyet mal sahiplerinden rücu edilmekte.

Riskli yapılar hakkında ekonomik destekler 

Mülk sahiplerinin yapının tahliye etmesi ve yıkımın gerçekleştirilmesi durumunda aynı kanunun hükümlerince 18 ay boyunca kira yardımı veya kentsel dönüşüm kredisi desteği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılıyor.

 

KİPTAŞ Eyüpsultan projesinin inşaatına 2021'de başlıyor!


Geri Dön