26 / 04 / 2024

KİPTAŞ Eyüpsultan projesinin inşaatına 2021'de başlıyor!

KİPTAŞ Eyüpsultan projesinin inşaatına 2021'de başlıyor!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yıkım ve tahliye işlemlerinin devam ettiği projenin inşaatına 2021'de başlanması hedefleniyor.



KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'daki kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım ve tahliye çalışmaları hızla devam ediyor. İlçe genelinde devam kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde depreme dayanıksız yapılar yıkılarak yerine sağlıklı yapılar, kreş, kütüphane, sağlık merkezi ve yeşil alanlar inşa edilecek. Ayrıca kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde riskli yapı sahiplerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira ve taşınma yardımında bulunacak. 

KİPTAŞ Eyüpsultan projesinin inşaatına 2021 de başlıyor!

Çalışmalar hakkında bilgi veren KİPTAŞ Genel Müdür Ali Kurt, projenin ruhsatının alındığını dile getirdi. Yıkım çalışmalarının hızla devam ettiği projede inşaat çalışmalarının da 2021'nin ilk aylarında başlaması hedefleniyor.

Ali Kurt ayrıca sözleşme imzalamayan vatandaşlardan da uzlaşma yapmaları yönünde çağrıda bulundu. 

Çalışmalar sonucunda şu zamana kadar 14'ten fazla riskli yapının yıkımı tamamlandı. Eylül ayı içerisinde pilot uygulama belirlenerek ilk yıkım işlemi yapılırken, süresi dolmuş riskli yapılar hakkında yıkım takvimi hazırlandı.

 

Proje çalışmasına, Ekim 2019’da “yeni dönemde” başladığımız, “yeni yönetim vizyonu” ile tasarladığımız Silivri 4. Etap’ın inşaatı sürüyor. #SosyalKonut projemizin şantiye süreçlerini, 6 aydır olduğu gibi şeffaflıkla paylaşmaya devam edeceğiz. #BirlikteBaşardık #İBB #KİPTAŞ pic.twitter.com/7GFisbi7V1

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) December 20, 2020

 

Eyüpsultan'daki riskli yapılar yıkılıyor!


Geri Dön