20 / 04 / 2024

Eyüpsultan'da tapu ve imar sorunu tarihe karışıyor!

Eyüpsultan'da tapu ve imar sorunu tarihe karışıyor!

İnsan odaklı yatırımlarla birçok belediyeye örnek teşkil edecek ödüllü çalışmalara imza atan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüpsultan'daki sorunlara tek tek neşter vuruyor.



 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüpsultan'daki sorunları tek tek çözüme kavuşturuyor. Eyüpsultan Belediyesi'nde yer alan habere göre, Pirinççi Mahallesi'ndeki tapu ve imar sorunun çözümü için Başkan Remzi Aydın ilgili birim müdürlüğüne verdiği talimatla çalışma başlattı. Bu kapsamda 50 Hektarlık bir alan üzerinde başlatılan çalışmalar tamamlandı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oluşturuldu.

 

Plan kapsamında Ortaokul alanı, İlkokul Alanı, Anaokulu alanı, Camii, Sağlık Tesisi, Halk Eğitim Alanı, Kültürel Tesis, Park ve Yeşil Alan, İdari Hizmet Alanı, Yol ve Altyapı Hizmetleri, Konut ve Ticarethane yapılabilecek alanlar meydana getirildi.

 

Ayrıca söz konusu 50 hektarlık alanın mülkiyet haritası ve mülkiyet bilgi dökümleri hazırlandı ve ayrıntılı jeolojik etüt yaptırıldı. Böylelikle Pirinççi Mahallesi için kanunlar ve yönetmelikler doğrultusunda diğer kurum ve kuruluşların görüşleri de değerlendirilerek ileriye dönük, kapsamlı, modern bir planlama gerçekleştirildi. Çalışmaların tamamlanması üzerine Başkan Remzi Aydın, Eyüpsultan Belediye Meclisinden geçen Pirinççi Mahallesi'nin planlarını onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne göndermek üzere imzaladı.

ALTYAPI YATIRIMLARI

Pirinççi Mahallesi'nde bugüne kadar İBB paydaşlığında 6,5 kilometre yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları yapılmış, 25 Milyon liralık bir yatırım yapıldı. Ayrıca Çıngırak Sokak'ta 2 Bin 200 metre içme suyu şebeke hattı da yapıldı. 

 

 


Geri Dön