26 / 04 / 2024

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlandı! 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlandı! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, inşaatı devam eden Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda incelemelerde bulundu. Soyer, metro hattının yüzde 76'sının tamamlandığını dile getirdi. 



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yüzde 76’lık kısmı sona eren Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı'nda inceleme gerçekleştirdi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre;  tünelde koşu yapan Başkan Soyer, “Son gelişimizde tünelin ucundaki ışığı gördüğümüzü söylemiştik. Bu kez gerçekten o ışığı aşağıdan görmek istedim” dedi.

Hatta çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını dile getiren Soyer, “Son gelişimizde tünelin ucundaki ışığı gördüğümüzü söylemiştik. Bu kez gerçekten o ışığı aşağıdan görmek istedim” dedi. 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu nun yüzde 76 sı tamamlandı! 

Koronavirüs salgını ve doğal afetlere rağmen metro inşaatlarının aralıksız devam ettiğini dile getiren Soyer, hatta sabah 07.00’de indi. Balçova'da iki tünelin birleştiği kısımda koşu yapan hattaki çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Soyer, şunları söyledi: “Buraya emek veren herkesle gurur duyuyorum. 24 saat kesintisiz olarak çalıştılar. Ne pandemi koşulları ne de yaşanan doğal afetler onları durdurdu. Ara vermeden çalışmaya devam ettiler. Bundan sonra istasyonların yapım süreci var. En geç bir buçuk yıl içerisinde çalışmalar tamamlanmış olacak ve İzmir halkına kesintisiz metro hizmeti sunmaya başlayacağız.”

Raylı sistem ağı 186,5 kilometreye ulaşacak

Yüzde 76'sı tamamlanan Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı'nda 13 bin metre tünel açıldı.Fahrettin Altay ile Narlıdere Kaymakamlık İstasyonu yönündeki ilk tünelde kazı çalışmaları sona erdi. 7,2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı'nda 7 istasyon bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometre uzunluğa sahip olacak. İnşaatın tamamlanması ile, Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarma olmadan gidebilecek.
 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı 2022'nin sonunda tamamlanacak!


Geri Dön