25 / 04 / 2024

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda son durum!

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda son durum!

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda çalışmalar devam ediyor. Metro hattı'nda yeni ihalenin Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için yeni ihale Mart ayında yapılacak. İhalenin tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak. 

2018 yılında İzmir'de hayata geçirilecek en önemli iki projenin Narlıdere ve Buca metrosu olduğunu belirten  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Homeros Bulvan'ın Otogar’a kadar uzatan ve Buca ile Bornova arasında kalan bölümü “derin tünelle” geçecek 183 milyon liralık projemiz de İzmir trafiği için çok önemli'' dedi. 

Üçyol-Üçkuyular metro hattının uzantısı niteliğindeki Fahrettin Altay- Narlıdere hattı toplam 8.5 kilometre uzunluğunda olacak.

 2018 yılı içerisinde inşaatın başlaması planlanan F.Altay –Narlıdere hattında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık istasyonları bulunuyor. 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda inşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi adına hat "derin tünelle" geçilecek.

 

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu nda son durum!

 

İlk ihalede neler olmuştu?

Hat uzunluğunu 26 kilometreye çıkarmak için yapılan Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun ilk ihalesine Çin, Rusya, İtalya, Hollanda ve Kazakistan’dan önemli şirketler de katılmışlardı. Narlıdere metrosunun yapımı için 43 firma dosya satın almıştı.


İlk ihaleye katılan 15 firma

1-) INTEGRA CONS. KZ LLP - LİMAK - TAŞYAPI İNŞ. 
2-) KOLİN İNŞ. - SALINI IMPREGILO SPA 
3-) ALSİM ALARKO SAN. ve TİC. A.Ş.
4-) MAKYOL İNŞ. - NUROL İNŞ. 
5-) ÖZKA İNŞ. - YÜKSEL İNŞ. - CTT STROYTRANSGAZ
6-) ESTA CONSTRUCTION LTD ŞTİ. - CSCEC 
7-) DOĞUŞ İNŞ. 
8- ) YAPI MERKEZİ İNŞ.
9-) DERE KONSTRÜKSİYON DEMİR İNŞ. - CHINA MACHINERY ENGINEERING 
10-) BALLAST NEDOM INFRA B.Y.
11-) ÖZGÜN İNŞ. - CCCC LTD ŞTİ.
11-) GÜLERMAK AĞIR SANAYİ İNŞ. 
12-) IC İÇTAŞ İNŞ. - ASTALDI SPA 
13-) CENGİZ İNŞ. 
14-) NORINCO INT. COOP. LTD. 
15-) ÖZTAŞ İNŞ. 
 

Ezgi Delibeyoğlu/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön