27 / 04 / 2024

Faiz oranları yüzde 1’in altına düşürülmeli!

Faiz oranları yüzde 1’in altına düşürülmeli!

Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü ile Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Afşin Aykanat konut kredi faizlerinin indirilmesi konusunu değerlendirdi...



Gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut stoklarının eritilmesi amacıyla Ziraat Bankası ve diğer bankaların başlatacakları kampanyanın satışlara olumlu yansıyacağını ifade ediyor.

Faiz oranları yüzde 1’in altına düşürülmeli!

Anadolu Ajansı'ndan Handan Güneş'in haberine göre; Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü "KDV ve tapu alım harçlarını düşürülmesinden sonra inşaat sektörünün, yatırımcının ve ev alacakların beklediği faiz oranları yüzde 1'in altındaydı. Bu desteklerin, sektöre ve ekonomiye ciddi bir şekilde ivme katacağını düşünüyorum. Ancak bu desteklerin 3 ay geçerli olması değil, sürekli hale gelmesi gerekmektedir. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörüne desteklerin devam etmesini bekliyoruz." dedi.

Faiz oranları yüzde 1’in altına düşürülmeli!

Başlayan bu kampanya süreciyle satış yönlü hareketlerin hızla artış göstermesini beklediklerini ifade eden Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Afşin Aykanat, "Yılın tamamına en büyük desteği önümüzdeki 3 ay boyunca sağlayarak, satışlarda zirveye ulaşacağız." dedi.

Faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşürülmesi gerektiğini söyleyen Aykanat, "Başbakanımızın bu sorunumuza çözüm üreten yaklaşımıyla nihayet beklentimiz karşılandı. Mevcut durumda bahar ayları itibarıyla satışlarımızın en yüksek seyretmesi gereken bir dönemin içindeyiz. Buna rağmen sektördeki durgunluk bizi korkutuyordu. Bankaların kampanyalarıyla projelerimizin kampanyaları sayesinde sektörümüz yeniden hareketlenecek. Yatırımcı talepleri hız kazanacak. Sadece doğrudan ve dolaylı olarak yüzlerce sektörü besleyen gayrimenkul ve inşaat sektörü değil, Türkiye ekonomisi de kazanacak." şeklinde konuştu.


Geri Dön