24 / 04 / 2024

Faizler büyük ivmeyle inecek!

Faizler büyük ivmeyle inecek!

Faizler büyük ivmeyle inecek. Davos’a 4 bakanla giden Başbakan Ahmet Davutoğlu “ Faizlerin önümüzdeki haftalarda, aylarda daha büyük ivmeyle aşağı yöneleceğine dair inancımız var” dedi.



UZUN bir aradan sonra Türkiye Davos’a Başbakan düzeyinde katılırken, Ahmet Davutoğlu’nun gündeminde yine faiz vardı. Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmediğini ancak faizin önümüzdeki haftalarda, aylarda daha büyük bir ivmeyle 

ineceğine dair inancı olduğunu söyledi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Davos’ta yabancı yatırımcılara da seslendi. “Biz, her zaman yatırımcılara  açığız. Eğer yatırımcılar herhangi bir engelle karşılaşırlarsa yatırım yapma  yolunda, hükümetim ve ben kişisel olarak, gelsinler biz, bu konuda onlara her  türlü yardımı sağlayacağız. Önünüze herhangi bir engel çıkarsa, küçük de olsa, bize haber verin. Biz de güçlü hükümetimizle güçlü siyasi irademizle yatırımları  kolaylaştırmak için her şeyi yapacağız” dedi. 

 

Davutoğlu, İstanbul ve Türkiye’nin, coğrafi konumunun çok stratejikliğine işaret ederek, şöyle konuştu: 

 

“Bir örnek vereyim. Yatırımınız için İstanbul’da bir merkeziniz olursa sadece Türkiye için değil aynı zamanda bölgeler için 4 saat içerisinde 60 kadar ülkeye ulaşabilirsiniz. Bir başka şehir merkezinde olursanız, Afro-Avrasya’nın uzağında olursanız bu mümkün değildir. Biz işte bu yüzden de havayolu, demiryolu stratejimizi ve aynı zamanda enerji boru hatlarımızı değiştiriyoruz. Çünkü bizim böyle bir coğrafya avantajımız var.” 

 

Nereden bakarsan bak 2015 iyi geçer

 

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, petrol fiyatlarının  düşük seyretmesi halinde yüzde 5 seviyelerindeki enflasyonun sürpriz olmayacağını söyledi. Davos’ta konuşan Babacan, “Sağdan da baksak soldan da yukarıdan da aşağıdan da hangi perspektiften bakarsak bakalım 2015 yılı Türkiye için 2014’ten daha iyi olacak. Ama bu sadece petrol fiyatları düştüğü için değil, bizim uyguladığımız politikaların gayet ihtiyatlı, politikalar olması sebebiyle bu gerçekleşecek” dedi.


Vatan


Geri Dön