27 / 04 / 2024

Faizler düştü, kredili konut satışları arttı!

Faizler düştü, kredili konut satışları arttı!

Konut kredisi hacmi yükselişini sürdürüyor. Faizlerin düşmesiyle vatandaşlar, geçen hafta bankalardan 720 milyon liralık konut kredisi kullandı.



Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmesiyle canlanan konut sektöründe vatandaş kredili konut alımını yükseltti. Bir önceki hafta 193 milyar 243 milyon lira olan konut kredi hacmi son hafta 719 milyon lira yükselmesiyle 193 milyar 962 milyon liraya ulaştı. Borsa Gündem'de yer alan habere göre; vatandaş ev almak için bankalardan günlük yaklaşık 103 milyon liralık konut kredisi çekti. Bu da 400 bin liralık bir ev alındığı düşünüldüğünde yüzde 20 peşin geri kalan 320 bin lira için kredi kullanıldığında günlük 321 konut için kredi çekildiğini ortaya çıkarıyor. Çekilen kredinin vade farkının da müteahhidin anlaştığı ve farkını ödediği projelerde anlaşmalı bankalarda 0,79’a kadar düşüş gösterdi.

FAİZDE YÖN AŞAĞI GÖRÜNÜYOR

Analistler, konut kredisinde Merkez Bankası'nın Aralık toplantısı sonrasında vade farkının yüzde 0,69 seviyesine düşürebileceği genel beklenti 12 Aralık perşembe günü gerçekleşecek para kurlu toplantısında Merkez Bankası’nın gösterge faizleri en az 100 baz puan düşürüyor. Merkezin faizleri düşürmesi ve kamu bankalarında konut kredilerinde anlaşmalı projelerde vade farkının 0,69 seviyesine kadar düşürmesiyle çekilen krediye ödenen faiz de ciddi oranda azalacağı düşünülüyor.

0.78 ve 0.79 faizle konut kredisi veren bankalar hangileri?

Yedi bankadan konut kredi faiz indirimi!


Geri Dön