28 / 03 / 2024

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, kamu bankalarındaki faiz indiriminin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.



Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, kamu bankaları faiz indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Selman Özgün, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kamu bankaları tarafından kredi faiz oranlarında gerçekleştirilen indirimin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Kamu bankaları  VakıfBank, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından yapılan indirilme konut kredi faiz oranlarının 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerinde ise yüzde 1,34'e indirildiğini dile getiren Selman Özgün, indirimin sektöre olumlu yansıyacağını söyledi.

Selman Özgün, "Bankalarca verilen konut kredilerinin ağırlıklı ortalaması geçen hafta aylık bazda yüzde 1,49'du. Şu anda kamu bankaları bu rakamı yüzde 1,29'a çekti. Yani kamu bankalarının harekete geçmesiyle faiz yükü yüzde 13,42 azalmış oldu. Faizlerin düşmesi net bir şekilde satışlara olumlu yansıyacaktır." şeklinde konuştu.

Özel bankaların da elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Selman Özgün, ayrıca bankaların kredi kullandırırken bazı ayrıntılara fazlasıyla takıldığını, bu konuda da konut almak isteyen vatandaşlara bazı kolaylıkların sağlanması gerektiğini belirtti.

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Özgün, "TÜİK'e göre inşaat maliyetindeki artış temmuzda önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45'e dayandı. Demir ve çimento başta olmak üzere ana girdilerde çok ciddi artışlar var. Arsa maliyetlerindeki yükselişle birlikte bu durumun konut fiyatlarına yansıyacağını düşünen vatandaşımız ev almak istiyor. Şimdi tam zamanı olduğunu düşünüyoruz." dedi.


- "Yüksek konut talebi sürecek"


Selman Özgün, yüksek faiz oranlarına rağmen ülke genelindeki konut satışlarının geçen ay 147 bin adedi geçtiğini belirterek "Türkiye'de güçlü konut talebinin uzun yıllar bu şekilde süreceği görüşündeyiz. Evlilikler, yeni eve çıkan gençler, kiracıların ev sahibi olması gibi etkenler talebin devam edeceğini gösteriyor. Faiz oranlarındaki her düşüş önemlidir ancak beklentimiz bu oranların yüzde 1'in altına düşmesidir." şeklinde konuştu.

 

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını indirdi!


Geri Dön