29 / 03 / 2024

konut satışları artacak mı 2021

konut satışları artacak mı 2021

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, kamu bankalarındaki faiz indiriminin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

Konut satışları tam kapanmadan nasıl etkilendi?

TÜİK tarafından açıklanan konut satış verilerine göre; İstanbul 11 bin 356 konut satış rakamı ve yüzde 19,2 oranıyla en yüksek payın sahibi oldu. 

Konut sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Kovid-19 salgını tüm dünyayı ve bütün sektörleri etkisi altına aldı. Pandemiyle birlikte birçok sektör küçüldü. Peki inşaat ve konut sektöründe neler oldu?

Gayrimenkul sektöründe rekor beklentisi!

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri de gayrimenkul oldu. Peki sektörü gelecek günlerde neler bekliyor? Sektör temsilcileri konuyla ilgili konuştu ve beklentilerini açıkladı.

Gayrimenkul sektörü tam kapanma sonrası rekor satış bekliyor!

Mars Investment Genel Müdürü Hakan Bucak yaptığı açıklamada Sektörde, tam kapanma sonrasına ertelenen talep ile birlikte ciddi bir satış beklentisinin hakim olduğunu söyledi.

Konut satışlarında dönüm noktası!

TÜİK Mart 2021 konut satış istatistiklerini açıkladı. Sonuçları değerlendiren sektör temsilcileri önemli açıklamalarda bulundu.

Konut kredisi kampanyaları satışları artıracak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Aydoğan, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Şubat ayının konut satış istatistiklerinin düşük olduğunu belirten Akdoğan, "Çözüm, konut kredisi kampanyası başlatılması" dedi. 

Konut satışlarına yüksek faiz ve Kovid-19 etkisi!

Konjonktürel dalgalanmalar, konut piyasasını da etkiliyor. Mart 2020’den itibaren COVID-19’un getirdiği sosyal kısıtlamalar, konut piyasasında talebi azaltmıştı. Peki konut satışları gelecekte ne olacak?

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...

Koronavirüs sonrası konut satışları artacak mı?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü de koronavirüs salgınından etkilenen sektörlerden oldu. Peki koronavirüs, gayrimenkul ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek? Konut satışları ve konut fiyatları artacak mı? Gülin Coşkun, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Haluk Hasanoğlu: Konut satışları 2020'de artacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, 2019 yılının ilk 11 aylık konut satışları verilerini değerlendirdi. Hasanoğlu, “Türkiye genelinde 2019 yılının 11 ayında 1 milyon 125 bin 302 konut satıldı. Konut satışlarında, İstanbul 194 bin 290 konut satışı ile ilk sırad

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut satışları daha da artacak!

konut satışlarında tabi faizler düşünce, konut satışları artmaya başladı, daha artacak, ben buna inanıyorum

İpotekli konut satışları artacak!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi Eylül ayı verilerine yansıyacak. İpotekli konut satışlarında ise kayda değer bir yükseliş yaşanması planlanıyor.

Ağustos'ta konut satışları artacak!

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TÜİK‘in açıkladığı 2019 Temmuz ayı gayrimenkul verilerini değerlendirdi. Kredi faiz oranlarındaki indirim sektörü hareketlendirdi. Ağustos ayında konut satışlarının artması bekleniyor.

Konut satışları 2020'de artacak!

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, zaman zaman gayrimenkul sektöründe durgunluk yaşansa da vatandaşların konut ihtiyacının önemli ölçüde sürdüğünü ifade ederek, "Bu yüzden sektörün geleceğinden çok umutluyum. Özellikle 2020'de konut satışları hep yukarı yönlü olacak." dedi.  

Konut satışları seçimlerden sonra artacak!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman konut satışlarının seçimlerden sonra artacağını söyledi.

Abdülkadir Akkuş: Konut satışları yeni kampanyalarla artacak!

Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Akkuş Kasım ayında konut satışları oranında yaşanan bu azalmanın kampanyaların bitiş ve yeniden başlama sürecine denk gelmesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.Yeni kampanyalar ve düzenlemelerle konut satışlarının artmasını bekliyoruz." dedi..

Konut satışları önümüzdeki dönem daha da artacak!

TÜİK, ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu.”

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara’da konut sektöründe geçen yıla oranla yüzde 13.6 daha fazla satış gerçekleşti. Yeni gelişim akslarında konut satışlarının yıl sonuna kadar artarak sürmesi bekleniyor.

Konut satışları artacak!

Hâfele Türkiye, konutları daha kullanılabilir hale getiren bir model geliştirdi. Hâfele Türkiye CEO’su Hilmi Uytun, bu modelle konut satışlarının hızlanacağını öngördü.

konut satışları artacak mı 2021 Haberi

konut satışları artacak mı 2021

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, kamu bankaları faiz indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Selman Özgün, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kamu bankaları tarafından kredi faiz oranlarında gerçekleştirilen indirimin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

Kamu bankaları  VakıfBank, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından yapılan indirilme konut kredi faiz oranlarının 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerinde ise yüzde 1,34'e indirildiğini dile getiren Selman Özgün, indirimin sektöre olumlu yansıyacağını söyledi.

Selman Özgün, "Bankalarca verilen konut kredilerinin ağırlıklı ortalaması geçen hafta aylık bazda yüzde 1,49'du. Şu anda kamu bankaları bu rakamı yüzde 1,29'a çekti. Yani kamu bankalarının harekete geçmesiyle faiz yükü yüzde 13,42 azalmış oldu. Faizlerin düşmesi net bir şekilde satışlara olumlu...