19 / 04 / 2024

Faizsiz ev alma sisteminde yapılan denetimler mecliste!

Faizsiz ev alma sisteminde yapılan denetimler mecliste!

Faizsiz şekilde ev satın alabilmek için hizmet veren çeşitli firmalara yönelik yapılan denetimler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekil Alpay Antmen, faizsiz şekilde ev satın alabilmek için hizmet veren çeşitli firmalara yönelik yapılan denetimlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Antmen, ''Aşağıdaki sorularımın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Antmen, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Türkiye'de faizsiz ev sistemleri adı altında hizmet veren Eminevim, Birevim, Hedefevim, Fuzulev gibi şirketler denetim dışı bir şekilde hızla büyüdükleri görülmektedir. Faizsiz ev sistemi, denetimi büyük bir soru işareti yaratır şekilde hızla yayılıyor. Denetim mekanizmaları olmadan, güvenilirliği tartışılan bu şirketlere on binlerce liralık organizasyon, aktivasyon gibi adlar altında para ödeyen tüketiciler sistemden çıkıp parasını almak isterse bilgilendirildikleri şekillerden çok farklı sonuçlarla, satır arası sözleşme maddeleri ile karşılaşarak mağduriyet yaşamaktadırlar.''

 Faizsiz ev alma sisteminde yapılan denetimler mecliste!

CHP Mersin Milletvekil Alpay Antmen'in soruları:

1- Halktan para toplayarak faizsiz, kura yöntemi ile ev sahibi yapma vaadinde bulunan şirketlerin sayısı kaçtır?

2- Faizsiz, kura yöntemi ile ev sahibi yapma sistemleri adı altında hizmet veren şirketler hangi mevzuata göre vatandaşlardan para toplamaktadırlar? Şirketlerce toplanan paraların denetimi bakanlığınızca yapılmış mıdır?

3- Ülkenin ve vatandaşların finansal güvenliği açısından bu şirketlere ne gibi tedbir ve denetimler uygulanmaktadır?

4- Faizsiz, kura yöntemi ile ev sahibi yapma sistemleri adı altında hizmet veren şirketlerle ilgili hizmetlerinde usulsüzlük tespit edilmiş midir? Tespit edilen usulsüzlükler hakkında uygulanan yaptırımlar nelerdir?

5- Bahsi geçen şirketlerle ilgili bakanlığınıza gelen şikayet sayısı kaçtır? Bu şikayetler hangi firmalar nedeniyle yapılmıştır ve sonuçları ne olmuştur? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön