28 / 03 / 2024

Faizsiz ev alma sektörü büyüyecek!

Faizsiz ev alma sektörü büyüyecek!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Çiftçi, birkaç yıl içinde tasarrufa dayalı faizsiz ev alma sektörü, giderek daha büyüyeceğini dile getirdi.



Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 1 milyon 341 bin konut satıldı. Nakit parası olanlar hayalindeki eve rahatlıkla ulaşabilirken belirli bütçeye ulaşamayanlar almak istediği ev için banka kredisi çekmek durumunda kaldı.


Türkiye’de orta ve dar gelir sınıfını oluşturan yüzde 60-70’lik kesim, ev sahibi olmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Dolayısıyla bu grubu da konut alabilecek seviyeye getirmek ve rakamları 2 milyon seviyesine çekmek için inovatif yöntemler geliştirmek son derece önemli hale geldi.


Faizsiz gayrimenkul sektöründe yer alan Birevim, dar gelirli ailelerin konut sahibi olması ve satışların 2 milyon seviyesine çıkması için çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Birevim, orta ve alt gelirli aileleri konut alabilecek düzeye getirecek yeni yöntemler oluşturmanın, Türkiye için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu aktarıyor. 


Önümüzdeki yıllarda ayda 100 bin kişi ev sahibi olacak"


Orta ve dar gelir sınıfına mensup bireyler için doğru ve güçlü bir yöntem sunulmasının, bireylerin kolaylıkla ev sahibi olmaları anlamına geldiğinin altını çizen Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, "Birkaç yıl içinde Birevim’in de içinde bulunduğu tasarrufa dayalı faizsiz ev alma sektörü, giderek daha büyüyecek. Bu büyümeyle doğru orantılı olarak sektörde faaliyet gösteren firmaların sayısı da artacak" dedi.


Sözlerine, "Dolayısıyla sektörün daha büyük kitlelere ulaşılması neticesinde bu yöntemlerle ayda 100 bin kişinin ev sahibi olabileceğini düşünüyoruz" diyerek devam eden Çiftçi, "Çünkü biliyoruz ki tasarrufa dayalı ev alma modeli konut satışlarını önemli oranda etkiliyor. Biz Birevim olarak bu yöntemlerin önemli uygulayıcılarından biriyiz. Ülkemizde tasarruf kültürünün oluşması ve insanların ihtiyaçlarını tasarrufa dayalı faizsiz bir modelle normalden çok daha kısa sürede karşılaması için büyük bir gayretle çalışıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.


Dünya




Geri Dön