19 / 04 / 2024

Faizsiz konut şirketi mağdurları eylem yaptı!

Faizsiz konut şirketi mağdurları eylem yaptı!

'Evim' isimleriyle tanınan ve tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerinde mağdur olan kişiler, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) binası önünde bir araya geldi.



BDDK 28 faizsiz konut ve araba şirketini Temmuz'da tasfiye etmiş, konut ve araba umuduyla para yatıran 54 bin kişinin milyon Türk Lirası olduğu ifade edilen alacaklarının çözümüne ilişkin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) harekete geçti. 

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; geçen sürede alacaklarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadığını belirten “Evim Mağdurları” TMSF'nin Zincirlikuyu'daki binası önünde basın açıklaması gerçekleştirerek devleti kendilerine sahip çıkmaya çağırdı. 

Faizsiz konut şirketi mağdurları eylem yaptı!

Ellerinde taşıdıkları pankartlarla konuya dikkat çekmek isteyen Evim Mağdurları grubu adına açıklamalarda bulunan Muharrem Taş, "Türkiye Cumhuriyeti kanunları ile kurulan, SGK'lı personel çalıştıran KDV ödeyen ve süreçte hiçbir kısıtlama getirilmeyen şirketler bir gecede tasfiye edilip 1 ay içinde TMSF'ye devredildi. Kimse mağdur edilmeyecek denildi ama 54 bin kişilik bir mağdur oluşmasına neden oldunuz. Bu kararlar hiçbir şirketin sahibini ortada bırakmaz iken, olan alın teriyle bankaların faizsiz sistemine girmeyen binlerce vatandaşa oldu. TMSF yetkilileri sadece tasfiye için yoğun çalışıyoruz diyorlar. Ödemelerimizi ise en son bırakıyorlar. Öncelikle bu şirketlerin şubelerinin kira borçları sonra çalışanların alacakları, sonra devletin alacaklarını tahsil edilecek. En sonda ise eğer şirketlerin finansman güçleri varsa teslim alanlar ve almayanlar olarak belli bir oranda ödenecek deniliyor. Halbuki esas mağdur teslim almayanlar olarak bizleriz. Devlet alınterimizi eksiksiz olarak bize vermeli” ifadelerini kullandı.  

Faizsiz konut şirketi mağdurları eylem yaptı!

“Şirketler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” 

“Bizim alın terimizi kimseye peşkeş çekemez” diyen Taş, şunları kaydetti: 
“Eğer yapılan faizsiz düzenlemesi bizleri mağdur etmek içinse tüm kurumlar tasfiyeden sorumlu olup, gereğini yapmak zorundalar. Eğer bu şirketlerin sahipleri iyi niyetli değilse onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” 

Faizsiz konut şirketi mağdurları eylem yaptı!

Yargı yolu kapalı 

Grubun Avukatı Yasemin Bal ise şu anda yargı yolunun 54 bin mağdur için kapalı olduğuna fakat devletin mutlaka açıklayıcı bilgi vermesi gerektiğine dikkat çekti. Bal, 54 bin mağdurun TMSF’ye yazılı başvuruda bulunması gerektiğini de dile getirdi.

Faizsiz konut şirketi mağdurları eylem yaptı!

TMSF Yaşamevim ile görüşmede son noktaya geldi 

Diğer taraftan bu hafta içinde TMSF tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Yaşamevim Gayrimenkul A.Ş. hakim ortağı ile sürdürülen borcun yapılandırılması görüşmelerde son noktaya noktaya gelindiği belirtildi. Açıklamada, "Görüşmelerde sona gelinmiştir. Bu nedenle, varılan mutabakat neticesinde kayıt kabul işlemlerine başlanacaktır. Söz konusu 'tasfiye halinde Yaşamevim AŞ'de tasarrufu bulunan hak sahiplerinin, ıslak imzalı dilekçeler ile şirket merkezine başvuru yapması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

21 tasarruf finansman şirketi 53 bin kişiyi mağdur etti!

Faizsiz konut şirketi mağdurları dikkat!


Geri Dön