FAM Kelepçe Metal konkordato talep etti!
Tokat’ta faaliyet gösteren FAM Kelepçe Metal İmalat İhracat ve İthalat Limited Şirketi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.
Tokat’ta faaliyet gösteren FAM Kelepçe Metal İmalat İhracat ve İthalat Limited Şirketi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talep etti.
Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Tokat 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, şirketin talebini değerlendirerek 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici konkordato mühleti verilmesine karar verdi.
Mahkeme, bu süreçte şirketin mali durumunu ve konkordato sürecinin işleyişini denetlemek üzere üç kişilik bir komiser heyeti görevlendirdi. Komiser heyetinde Avukat Hakan Ahmet Bice, Doç. Dr. İbrahim Özbay ve Bağımsız Denetçi Esat Mahmut Kırca yer alacak.
ALACAKLILAR İLAN TARİHİNDEN İTİBAREN 7 GÜN İÇİNDE MAHKEMEYE BAŞVURABİLECEK
Alacaklılar, ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde mahkemeye başvurarak konkordato mühletinin verilmemesi gerektiğine dair itirazda bulunabilecek. Mahkeme, konkordato talebinin nihai olarak kabul edilip edilmeyeceğine ilerleyen süreçte karar verecek.
FAM Kelepçe Metal’in konkordato başvurusu, Tokat’ta sanayi sektöründe yaşanan ekonomik zorlukların bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Şirket, geçici mühlet süresince alacaklılara karşı yasal koruma altında olacak ve borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı elde edecek.

İlan metni:
İ L A N
T.C. TOKAT 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SIFATIYLA)NDEN / BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2025/486 Esas
Mahkememizin 2025/486 Esas sayılı konkordato dosyasında; konkordato isteyen Tokat Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 7991 nolu sicilinde kayıtlı FAM KELEPÇE METAL İMALAT İHRACAT VE İTHALAT LİMİTED ŞİRKETİ (Vergi no 3851909560) (Mersis no 038***) hakkında 01/07/2025 gününden itibaren başlamak üzere 3 AY SÜRE İLE KONKORDATO GEÇİCİ MÜHLETİ verilmesine karar verildiği, geçici konkordato komiseri olarak Samsun Konkordato Komiser listesinden Avukat Hakan Ahmet Bice, Doç. Dr. İbrahim Özbay, Bağımsız Denetçi Esat Mahmut Kırca'nın atandığı, alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içeriside dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.