28 / 03 / 2024

Faruk Özlü kimdir?

Faruk Özlü kimdir?

Faruk Özlü, Ak Parti Düzce Belediye Bakanı Adayı oldu. Peki, Ak Parti Düzce Belediye Bakanı Adayı Faruk Özlü kimdir? Faruk Özlü, bugüne kadar hangi işlere imza attı?



Faruk Özlü, 19 Kasım 1962'de Düzce'de doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Behiye'dir.

Makine Yüksek Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesini bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya'da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesinde üst düzey yönetici eğitimi aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesinde Araştırma Görevlisi; Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığında Mühendis, Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müşteşar Yardımcısı olarak çalıştı. Müsteşar vekilliği yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yürütülen önemli ve bütün projelerde görev aldı. Bu süre içinde savunma sanayii stratejik planlarının hazırlanması, savunma yönetimi, tedarik sistemi ve savunma reformu konularında çalıştı. TAI-TUTŞAŞ, HEAŞ, TEKNOPARK İSTANBUL ve STM şirketlerinde yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. 25. Dönemde Düzce milletvekili seçildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptı. 

İyi düzeyde İngilizce bilen Özlü, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Faruk Özlü, 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Düzce Belediye Bakanı Adayı olarak seçildi.

 


Geri Dön