19 / 04 / 2024

Faruk Rüyal Ergül kimdir?

Faruk Rüyal Ergül kimdir?

Pera GYO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Rüyal Ergül kimdir? Faruk Rüyal Ergül daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Faruk Rüyal Ergül'ün biyografisi...



Faruk Rüyal Ergül kimdir?
1962'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden Lisans diploması alan Faruk Rüyal Ergül, Master ve Doktora çalışmalarını New York Universitesi Tandon School of Engineering’de sırasıyla 1968 ve 1971 yıllarında tamamladı. 1973'te ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Ergül, aynı üniversitede sırasıyla Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olarak 2008 yılına kadar çalıştı. 

1993-1998 döneminde üniversitede Bütçe Komisyon üyeliği ve başkanlığı yapan Faruk Rüyal Ergül, akademik görevlerine parallel olarak çok sayıda araştırma ve uygulama projesinde proje yöneticisi veya araştırmacı olarak görev aldı.

Aselsan, TÜBİTAK, TTGV gibi kuruluşlara danışmanlık hizmetleri veren Ergül'ün çeşitli yurtiçi ve yurtdışı konferans ve dergilere sunulmuş çok sayıda yayını bulunuyor.


Geri Dön